Отидете към основна версия

14 650 176

„Хамас“ обяви от Русия важна новина за заложниците. САЩ с мигновен коментар

  • хамас-
  • израел-
  • заложници-
  • русия-
  • сащ-
  • газа-
  • ивицата газа

Израелските военни смятат, че 226 души са държани за заложници от „Хамас“

Снимка: БГНЕС/ EPA

Член на делегация на „Хамас“, която е на посещение в Москва, каза, че заложниците, взети в Израел по време на изненадващата атака 7 октомври, не могат да бъдат освободени, докато не бъде договорено прекратяване на огъня, съобщават местни медии.

Вестник "Комерсант" цитира Абу Хамид, според когото "Хамас" се нуждае от време, за да открие всички, които са били отведени в Газа от Израел от различни палестински фракции при нападението на "Хамас" на 7 октомври.

"Те заловиха десетки хора, повечето от които цивилни, и ни трябва време, за да ги намерим в ивицата Газа и след това да ги освободим", каза Хамид. Необходима е спокойна обстановка, за да се изпълни тази задача. Израел призова Русия да експулсира гостуващата делегация на "Хамас" като нарече поканата им в Москва "достойна за съжаление".

Говорител на Държавния департамент на САЩ каза пред Би Би Си, че САЩ не подкрепят прекратяване на огъня, което би позволило на „Хамас“ да си почине и да се обнови и да продължи да започва терористични операции срещу Израел.

Матю Милър добави, че в допълнение към атаките на 7 октомври срещу Израел, „Хамас“ изстрелва ракети всеки ден, изстрелват ракети днес, изстрелваха ги вчера, насочени към невинни цивилни в Израел“. „Бихме се противопоставили на всякакъв вид прекратяване на огъня, което би им позволило да продължат тези операции“, добави той.

Израелските военни смятат, че 226 души са държани за заложници от „Хамас“. Броят на хората, които Израел смята, че са задържани от „Хамас“ в Газа, е актуализиран няколко пъти, откакто бяха заловени на 7 октомври.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 65 гласа.

Свързани новини