Отидете към основна версия

1 937 56

Израел: Нашите войски са на терен и продължават войната

  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • хамас

Израелската армия нанесе удари срещу командири на "Хамас" тази нощ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелската армия съобщи, че е навлязла тази нощ в северната част на ивицата Газа и е разширила военните си операции с пехота и бронираната техника в обсадения палестински анклав, докато засилва атаките си срещу екстремистката групировка "Хамас", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Израелските сили все още са "на терен и продължават войната", заяви военният говорител Даниел Хагари, без да навлиза в подробности. Досега израелските войски извършваха кратки нощни акции на територията на Газа и се връщаха в Израел. Израелската армия нанесе удари срещу командири на "Хамас" тази нощ, включително ръководители на морските и въздушни сили на групировката. Хагари заяви, че това ще позволи на "силите на терен да се бият срещу отслабен враг".

Израелската армия публикува днес и кадри на танкови колони, влизащи в открити пространства в ивицата Газа. Първото визуално потвърждение на присъствието на сухопътни войски, заедно със засиления обстрел на подземни цели, показват, че Израел се приближава към сухопътна операция в Газа, отбелязва АП. Хагари каза също, че Израел "разширява хуманитарните усилия" и ще разреши на камиони с храна, вода и медикаменти да влязат в южната част на Газа.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.

Свързани новини