Отидете към основна версия

2 093 37

Израел: Вече и убежищата в Газа не са безопасно място

  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • саудитска арабия-
  • война-
  • хамас

Районът на град Газа се превърна в арена на бойни действия, обяви Израел

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелската армия предупреди днес, че вече смята град Газа и околния регион за бойно поле и нареди на жителите да „напуснат незабавно“ и да се насочат на юг, предаде Франс прес, съобщи БТА.

"Районът на град Газа се превърна в арена на бойни действия. Укритията и целият регион не са безопасни", пише в листовки, които израелската армия твърди, че е пуснала на палестинската територия. „Трябва да тръгнете незабавно към районите на юг от Уади Газа“, реката, която пресича територията от изток на запад, се казва още в листовките, посочва АФП.

Министерството на външните работи на Саудитска Арабия публикува изявление, в което осъжда всички сухопътни операции на израелските сили, които могат да застрашат живота на палестинските граждани, предаде Ройтерс.

"Кралството осъжда и заклеймява сухопътните операции, провеждани от израелската армия в ивицата Газа, и предупреждава за опасността от продължаване на извършването на тези груби и неоправдани нарушения на международното право срещу нашия братски палестински народ", се казва в изявлението.

По-рано днес израелските военни съобщиха, че през нощта са навлезли в северната част на ивицата Газа и са разширили военните си операции на нейна територия, тъй като засилват нападението си срещу палестинската групировка "Хамас", отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.

Свързани новини