Отидете към основна версия

11 726 185

Time пише за катастрофа в украинската армия. Киев отрече информацията

  • украйна-
  • олексий данилов-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски

Зеленски е станал по-мрачен и дори ядосан, обиден е на западните партньори, които не помагат достатъчно на Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Числеността на бойците в украинските сили за отбрана остава стабилна, все още няма сериозни проблеми с набирането им. Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за "Украинская правда".

Коментирайки статия на Time, Данилов отрече големите загуби на Украйна на фронта, заявявайки, че авторът на публикацията разчита на „руски наративи“. „Това, което е написал там, изобщо не отговаря на действителността“, каза Данилов. Той отрича и острия недостиг на хора във войските заради проблеми с мобилизацията.

Авторитетният вестник Time публикува голяма статия, посветена на президента на Украйна Володимир Зеленски и цялостната актуална ситуация в руско-украинската война. Материалът на автора, базиран отчасти на интервюта със самия Зеленски, както и с хора от неговия кръг, като цяло рисува доста мрачна картина.

Авторът пише за безизходицата на фронта, липсата на войници в украинската армия и намаляването на западната подкрепа. По-специално се казва, че и двете страни са загубили повече от 100 хиляди войници.

Статията също така твърди, че напоследък Зеленски е станал по-мрачен и дори ядосан, обиден на западните партньори, които не помагат достатъчно на Украйна. Статията също така твърди, че Зеленски е почти единственият в ръководството на страната, който наистина вярва в украинската победа.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 90 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: