Отидете към основна версия

3 248 43

Ердоган нарече Израел терористична държава

  • реджеп ердоган-
  • газа-
  • палестина-
  • палестинци-
  • израел

Целият свят трябва да разбере, че Израел извършва тероризъм, каза турският президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Израел е терористична държава, а Хамас е легитимна политическа сила в ивицата Газа, предаде ТАСС.

„Израел се занимава с държавен тероризъм. Казвам това ясно – Израел е терористична държава. Вие наричате Хамас терористична организация. Но Хамас е политическа партия, която спечели изборите“, каза той по време на реч в парламента. Президентът добави, че Турция ще продължи да работи, така че "светът да знае и признава Израел за терористична държава". „[В ивицата Газа] сме изправени пред геноцид. Сега стотици адвокати се обръщат към съда в Хага, за да предприемат действия срещу това. Те правят всичко необходимо. Ние ще направим всичко необходимо. Ако Израел продължи да действа по същия начин, ще потвърди, че е терористична държава“, каза той.

Ердоган посочи, че Анкара планира да се "свърже по телефона с 41 страни, които се въздържаха по време на гласуването на Общото събрание на ООН по резолюцията за прекратяване на огъня в Газа", за да ги убеди да "видят истината". „По този начин ще продължим да изолираме Израел“, каза той.

Турският лидер каза, че Израел ще бъде разочарован от конфликта в Близкия изток, точно както Армения беше по-рано от конфликта в Карабах.

"След години преследване на мечти за нашите земи, Армения научи урока от войната в Карабах и зае мястото си. Израел също ще бъде разочарован. Докато ние, 85 милиона души, сме обединени, никой не може да ни пречупи. И следователно все още силна и модерна армия е необходимост за нас", допълни Ердоган.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: