Отидете към основна версия

3 108 41

Хамас обвини Израел в огромна лъжа

  • газа-
  • ал шифа-
  • болница-
  • ивицата газа-
  • израел-
  • хамас

Израел изрича лъжи, за да оправдае собствените си военни престъпления

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ислямистката групировка Хамас заяви, че твърдението на Израел, че е открил оръжия в болницата "Ал Шифа" в Газа, е огромна лъжа, предаде Sky News.

Израелските въоръжени сили съобщиха, че са започнали нападение срещу съоръжението в ранните часове тази сутрин, като по-късно добавиха, че техните войски са открили оръжия и "терористична инфраструктура" вътре.

Твърди се, че Хамас е използвал съоръжението за военни цели, но това беше отречено на няколко пъти от въоръжената палестинска групировка. В последното си изявление Хамас каза: „Твърдението на израелската окупация, че в болницата "Ал Шифа" се съхраняват оръжия, е явна лъжа, която вече не трябва да заблуждава никого".

„Твърдението на ционистката окупация, че е открила оръжия и военно оборудване в медицинския комплекс "Ал Шифа", не е нищо друго освен продължение на нейните лъжи и евтина пропаганда, опитваща се да оправдае геноцида и разрушаването на здравния сектор в Газа.“

Хамас повтори призивите към ООН и други организации да сформират международен комитет, който да разгледа условията в болниците в Газа и да „потвърди невярността на твърденията на израелските окупатори". „Ние, палестинците, сме наясно със степента на лъжи и измами, които окупацията е замислила, за да прикрие своите престъпления срещу деца, жени и беззащитни цивилни“, заключава Хамас.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.

Свързани новини