Отидете към основна версия

8 356 31

Белият дом обвини Илон Мъск в "позорно" поведение

  • илон мъск-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • израел-
  • газа-
  • палестина-
  • евреи

Белият дом обвини Илон Мъск, че е извършил "позорно насърчаване на антисемитски и расистки настроения"

Снимка: Shutterstock

Американският предприемач Илон Мъск си навлече гнева на администрацията на Джо Байдън на фона на войната в ивицата Газа.

Белият дом обвини днес Илон Мъск, че е извършил "позорно насърчаване на антисемитски и расистки настроения" в една от публикациите си в социалната мрежа "Екс" (доскоро "Туитър"), предаде Франс прес, съобщи БТА.

Милиардерът е отговорил в сряда на собственика на акаунт, който е написал, че еврейският народ насърчава "омразата срещу белите", със следното съобщение: "Вие казахте самата истина". Според Белия дом публикацията наистина отразява теорията на конспирацията, популярна сред белите националисти, според която евреите имат секретен план за насърчаване на тайната имиграция в западните страни, за да подкопаят господството на бялото мнозинство. Тази теория на конспирацията беше възприета по-специално от извършителя на нападението срещу синагогата в Питсбърг през 2018 г., при което загинаха 11 души.

"Неприемливо е да се повтаря лъжата на извършителя на най-смъртоносната антисемитска атака в историята на САЩ", заяви в изявление Андрю Бейтс, говорител на Белия дом, имайки предвид атаката в Питсбърг.

След първоначалния си отговор Илон Мъск продължи да твърди, че Антидефамационната лига - асоциация, която се бори с антисемитизма, "несправедливо атакува мнозинството в западните страни, въпреки факта, че мнозинството от Запада подкрепя еврейския народ и Израел". "Това е така, защото те не могат, според собствените си принципи, да критикуват малцинствените групи, които представляват основната заплаха" за еврейския народ, добави Мъск.

Антидефамационната лига е една от неправителствените организации, които осъдиха значителното увеличаване на дезинформацията и хомофобските и расистките обиди в "Екс", откакто правилата за модериране в социалната мрежа се промениха с идването на Илон Мъск. Собственикът на "Тесла" и "СпейсЕкс" вече отправи нападки срещу Антидефамационната лига в началото на септември, като заяви, че организацията е "отговорна за по-голямата част от загубата на приходи" от социалната мрежа "Екс".

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 51 гласа.

Свързани новини