Отидете към основна версия

4 897 101

Битката за Херсон! Украинската армия прехвърля командоси на левия бряг на Днепър

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • днепър-
  • донбас-
  • херсон

Във вечерните часове на сряда беше съобщено, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел детайлно съвещание с военните на Херсонско направление, в рамките на което са съгласувани техните цели

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да прехвърлят щурмови групи на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. На 29 ноември силите на Киев са продължили наземните атаки в района и са се придвижили напред, предава УНИАН, като се позовава на доклад от базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW).

Анализаторите отбелязват, че ВСУ поддържат позиции на източния бряг на Днепър, въпреки натиска от страна на руските сили.

Руски блогъри докладват, че украинските сили продължават да прехвърлят нови щурмови групи на левия бряг. Съгласно представените от тях данни се предполагала, че между 300 и 400 украински военни действат в района на населеното място Кринки.

В същото време, според американските анализатори, руските изявления за изпращането на украински подкрепления на източния бряг на Днепър показват, че войските на Москва се опитва всячески да попречат на усилията на Украйна да осигури и укрепи позициите си на този участък от фронта.

Във вечерните часове на сряда бе съобщено, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел "детайлно съвещание“ с военните на Херсонско направление, в рамките на което са съгласувани техните цели.

По време на посещението си в Херсон Зеленски е обсъдил отбраната на града и региона. В същото време местните власти са представили резултатите от изграждането на укрития и плановете, които тепърва ще се изпълняват.

"Проведох много съдържателна, детайлна среща с военните. По отношение на работата конкретно на юг. Обсъдихме какво е необходимо. Договорихме се за целите. Ясно виждаме приоритетите в комуникацията с партньорите за доставки“, отбеляза Зеленски във вечерното си обръщение.

В същото време от кабинета на президента на Украйна уточниха, че по време на срещата той е обсъдил оперативната обстановка на левия бряг на река Днепър в Херсонска област, хода на военните действия, бъдещите планове на украинските защитници и техните приоритетни нужди.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: