Отидете към основна версия

8 136 177

Съпругата на Зеленски предупреди: Надвиснала е смъртна опасност

  • украйна-
  • олена зеленска-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски

Ако светът спре да ни помага, той ще ни остави да загинем, каза тя

Снимка: БГНЕС/ EPA

Над Украйна виси "смъртна заплаха", ако Западът прекрати своята финансова подкрепа за съпротива срещу руските сили на президента Владимир Путин, предупреждава първата дама на Украйна, Олена Зеленска, цитирана от ДПА.

Зеленска изразява загриженост, че народът ѝ може да бъде изоставен на смърт, ако светът загуби интереса си да предоставя помощ на страната. Тези предупреждения бяха отправени по време на интервю за Би Би Си и се вписват в контекста на натиска, който Великобритания оказва върху републиканците в Конгреса на САЩ, за да одобрят новата американска помощ за Киев.

В четвъртък министърът на външните работи на Великобритания, Дейвид Камерън, предупреди, че блокирането на новия пакет помощ за Украйна от страна на републиканците би било "коледен подарък" за президента Путин. Тази седмица Сенатът, където републиканците имат контрол, блокира законопроект за предоставяне на милиарди долари помощи за Украйна, подкрепен от Демократическата партия.

Олена Зеленска подчертава необходимостта от помощ, казвайки: "Ние наистина се нуждаем от подкрепа. Просто казано, не можем да си позволим да се откажем от тази ситуация, защото ако го направим, ще пострадаме. Ако светът спре да ни помага, той ще ни остави да загинем", заявява съпругата на украинския президент.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 83 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: