Отидете към основна версия

10 681 104

Депутат от партията на Зеленски взриви три гранати на заседание, ранените са 26 ВИДЕО

  • украйна-
  • депутат-
  • гранати-
  • взрив-
  • ранени

Инцидентът е станал в село Керецки, в Закарпатието

Снимка: Стопкадър от видео

Депутат в Закарпатието взриви няколко гранати по време на заседание на селския съвет в украинското село Керецки. В резултат на това са ранени 26 души, шестима от тях са в тежко състояние. Първоначално Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщи, че атентаторът е починал, но по-късно се появи информация, че лекарите се борят за живота му.

"Лекарите реанимират мъжа, взривил гранатите", съобщиха от Националната полиция на Украйна.

Украински медии съобщават, че по предварителна информация гранатите в селския съвет са били взривени от депутата Сергей Батрин от партията „Слуга на народа“ на украинския президент Владимир Зеленски. Роден през 1969 г.

Видео от инцидента се появи онлайн. На кадрите депутатът първо стои на вратата, след което вади гранати и ги взривява. Сигналът за инцидента е подаден в полицията от жена, която е гледала предаването на срещата.

Медиите съобщават, че причина за действието на Батрин е, че колегите му не са искали да го изслушат. Официално потвърждение на тази информация обаче няма.

По време на срещата те обсъждали бюджета за 2024 г. От самото начало Батрин не бил съгласен с колегите си и спорил остро. Той настоял депутатите да отчетат бюджета за 2023 г., след което да приемат бюджета за следващата година.

По някое време той напуснал стаята и се върна няколко минути по-късно. Преди експлозията Батрин прекъснал участниците в срещата и попитал няколко пъти: „Може ли?“, след което хвърлил три гранати.

Полицията квалифицира инцидента по част 1 на чл.263 („Незаконно боравене с оръжие, боеприпаси или взривни вещества“) от Наказателния кодекс. Освен това Службата за сигурност на Украйна ще разследва инцидента по част 1 на член 258 (Закон за тероризма) от Наказателния кодекс.

Източник: lenta.ru

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: