Отидете към основна версия

4 068 115

Киев: Дроновете ни унищожиха набелязаните цели в Русия

  • украйна-
  • русия-
  • белгород-
  • дронове

Източници от украинските служби за сигурност заявиха пред медиите, че украинските удари на 30 декември са били насочени срещу руски военни обекти край Белгород

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според експерти от Института за изследване на войната (ISW), украинските дронове, изстреляни през последните 24 часа, вероятно са ударили много от предвидените цели в Русия, както се вижда от разликата в числата: украинците съобщават за повече от 70 изстреляни дрона, докато руснаците съобщават за 32 прихванати. Това се казва в последния доклад на базирания във Вашингтон "Институт за изследване на войната“ (ISW), предава "Украинская правда“.

Съобщава се, че украинските сили са извършили голяма серия от удари срещу цели в Русия в нощта на 29 срещу 30 декември и 30 декември. Украински източници разкриха пред западни и украински медии, че в нощта на 29 срещу 30 декември украинските сили са изстреляли повече от 70 дрона срещу руска военна инфраструктура и отбранителни промишлени съоръжения близо до Москва, Белгород, Тула, Твер и Брянск.

Украински източници описаха ударите като отговор на руската атака на 29 декември, която беше най-голямата серия от атаки с дронове и ракети срещу Украйна от началото на пълномащабното нахлуване.

Руското министерство на отбраната съобщи, че руските сили са прехванали 32 украински дрона в Брянска, Орловска, Курска и Московска област в нощта на 29 срещу 30 декември.

Анализаторите казват, че несъответствието между руските и украинските данни може да означава, че украинските сили са ударили много от предвидените цели.

Съобщава се, че украинските сили са ударили завода "Кремен Ел“ в Брянск, който е вторият по големина производител на микроелектроника в Русия, 90 процента от чиито продукти се смятат за компоненти на руско военно оборудване и системи.

Геолокационни кадри, публикувани на 30 декември, показват експлозии над град Брянск. А руското министерство на отбраната съобщи, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили 12 украински РСЗО в Белгородска област на 29 декември и още няколко украински РСЗО край Белгород през деня на 30 декември.

Източници от украинските служби за сигурност заявиха пред медиите, че украинските удари на 30 декември са били насочени срещу руски военни обекти край Белгород.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: