Отидете към основна версия

2 162 16

Стратегическа среща в пустинята! Саудитска Арабия настоява пред САЩ за незабавно спиране на войната в Газа

  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман-
  • антъни блинкън-
  • израел-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Мохамед бин Салман изтъкна необходимостта да се работи за създаване условия за възстановяване на стабилността и пътя към мира, както и да се гарантира, че палестинският народ ще получи законните си права

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман подчерта днес пред държавния секретар Антъни Блинкън важността на спирането на военните действия в ивицата Газа и създаването на пътна карта за мир, предаде саудитската новинарска агенция СПА, цитирана от Ройтерс, пише БТА.

Срещата между двамата се състоя в древния оазис Ал Ула в Саудитска Арабия.

Престолонаследникът изтъкна също необходимостта да се работи за създаване условия за възстановяване на стабилността и пътя към мира, както и да се гарантира, че палестинският народ ще получи законните си права и ще постигне справедлив и траен мир.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че е открил в Близкия изток лидери, решени да предотвратят разрастването на конфликта между Израел и "Хамас" в Газа.

Блинкън, който е на дипломатическа совалка в региона тази седмица, каза пред репортери в Саудитска Арабия, че всички, с които е говорил, разбират естеството на предизвикателствата. Той добави, че "никой не смята, че това това ще се случи за една нощ".

Блинкън заяви, че атаките на хусите срещу кораби в Червено море трябва да спрат и допълни, че страните са дали ясно да се разбере, че трябва да има последици, ако нападенията продължат.

Искането на Вашингтон е хусите да разберат посланието на държавите по света, че това трябва да спре, заяви пред репортери Блинкън.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини