Отидете към основна версия

2 823 52

Съветникът на Володимир Зеленски: Заплахите на Кремъл са слабост и истерия

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • дмитрий медведев-
  • михайло подоляк

По-рано Дмитрий Медведев предупреди, че всяко украинско нападение срещу ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от САЩ и техните съюзници, ще доведе до риск от ядрен отговор от страна на Москва

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски, коментира двете основни послания, които Русия активно разпространява тези дни по официални и неофициални канали, пише УНИАН.

Според Подоляк първото е искане всички "незабавно да започнат преговори за прекратяване на огъня", "да принудят Украйна да се откаже от съпротивата", а второто е връщане към крайно неадекватните заплахи за използване на ядрени оръжия, които заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев просто изразява пред камера.

"Няма да говорим за очевидната умствена неадекватност на авторите на подобна "дипломатическа стратегия". Няма да даваме оценка и на субективността на самия Медведев. Ще отбележим очевидната слабост, истеричност, желание за почивка, които се виждат в тези руски послания. Нека бъдем обективни. Въпреки всичко икономиката на Руската федерация все още търпи значителни загуби от санкционния натиск, а това не позволява да продължи финансирането на войната в обем, достатъчен за такава интензивност, инфраструктурата на голям брой руски региони бързо се срива отвътре, армията търпи огромни загуби", заявява Подоляк.

Подоляк твърди, че "Кремъл буквално вика: "Дайте ни почивка, спрете натиска, искаме прегрупиране".

"За Украйна и нейните съюзници това е знак за ефикасността от съпротивата на въоръжените сили и западните санкции. В този критичен момент ударите срещу окупаторите и икономическите ограничения трябва само да бъдат засилени. Това е единственият път към мира. Всичко останало е начин за ескалация на войната", обяснява Подоляк.

По-рано Дмитрий Медведев предупреди, че всяко украинско нападение срещу ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от САЩ и техните съюзници, ще доведе до риск от ядрен отговор от страна на Москва.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: