Отидете към основна версия

827 12

100 дни от началото на войната! Берлин все още се надява, че всички заложници на "Хамас" ще бъдат освободени

  • хамас-
  • газа-
  • заложници-
  • израел-
  • аналена бербок

Конфликтът беше предизвикан от терористичното нападение на "Хамас" и други екстремистки групировки срещу Израел на 7 октомври, при което бяха убити над 1200 души, а около 250 бяха взети за заложници и отведени в Газа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският външен министър Аналена Бербок изрази отново надежда всички заложници, държани от палестинското ислямистко движение "Хамас", да бъдат освободени. Тя направи това в коментар по случай навършващите се днес 100 дни от началото на войната в ивицата Газа, предаде БТА.

"Няма да се предадем, няма да се откажем от нашите усилия, докато всички заложници на "Хамас" не се приберат у дома", написа Бербок в социалната мрежа "Екс". "Вече 100 дни деца, родители, братя, сестри и приятели от Израел са в неизвестност. Сто дни на несигурност, отчаяние, скръб - и на надежда."

Днес се навършват 100 дни от началото на войната в средиземноморския крайбрежен анклав, който е подложен на израелска блокада.

Конфликтът беше предизвикан от терористичното нападение на "Хамас" и други екстремистки групировки срещу Израел на 7 октомври, при което бяха убити над 1200 души, а около 250 бяха взети за заложници и отведени в Газа.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: