Отидете към основна версия

5 243 64

Пакистан нанесе удари в Иран

  • пакистан-
  • иран-
  • терористи

Тези удари последваха иранската атака от вторник на пакистанска земя

Снимка: БГНЕС/ EPA

Външният министър на Пакистан потвърди, че пакистанските военновъздушни сили са извършили удари на иранска територия. Целта на атаката били "скривалища на терористи", според информацията, предоставена от ведомството.

Външното министерство на Пакистан заяви, че целта на атаката е била да се гарантира сигурността на Пакистан и че Исламабад зачита суверенитета на Иран.

Тези удари последваха иранската атака от вторник на пакистанска земя, при която загинаха две деца в провинция Белуджистан. Пакистанското външно министерство подчертава, че операцията е била "силно координирана".

"Тази сутрин Пакистан извърши поредица от силно координирани и прецизни военни удари по укрития на терористи в иранската провинция Систан и Белуджистан", се казва в съобщението. По време на операцията "бяха унищожени няколко терористи".

По-рано представител на местните сили за сигурност предаде пред полуофициалната агенция YJC, че няколко ракети, изпратени от територията на Пакистан, са ударили едно село в провинция Систан и в Белуджистан.

Официалният представител допълни, че при един от взривовете загинали поне три жени и четири деца, като беше уточнено, че нито един от тях не е ирански гражданин..

Техеран поиска незабавно разяснение от Исламабад относно ситуацията, министър-председателят на Пакистан прекъсна пътуването си до Давос.

След ударите срещу Иран пакистанските въоръжени сили заявиха, че е „разумно“ да се изграждат отношения с Техеран на основата на диалог и сътрудничество

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини