Отидете към основна версия

4 452 142

Захарова: ООН ще обсъди ударите на украинските въоръжени сили по Донецк

  • мария захарова-
  • русия-
  • украйна-
  • оон-
  • сергей лавров

В заседанието на Съвета си сигурност е предвидено участието на руския външен министър Сергей Лавров

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ударите на украинските въоръжени сили (ВСУ) по Донецк и участието на западни държави в тях ще бъдат предмет на обсъждане на събитията на Съвета за сигурност (СС) на ООН, в които ще участва руският външен министър Сергей Лавров.

„Удари по мирни цивилни цели в Донецк, нехуманни, насочени към убиване на цивилни, и участието на западни държави в това. Тези много цивилизовани, под формата на наемници, които работят в полза на режима в Киев срещу цивилни - всичко това ще бъде предмет на обсъждане в Съвета за сигурност на ООН, в което ще участва руският външен министър Сергей Викторович Лавров“, каза официалният представител на руското дипломатическо ведомство Мария Захарова в предаването „Неделя вечер с Владимир Соловьов“ по телевизионния канал „Россия-1“.

„В интерес на истината руската делегация сега лети за Ню Йорк“, добави дипломатът.

По-рано официален представител на руското външно министерство каза, че Лавров ще посети Ню Йорк, за да участва лично в дебатите на Съвета за сигурност на ООН за Близкия изток и срещата за Украйна.

На брифинг в сряда Захарова отбеляза, че става дума за периода от 22 до 24 януари. На събитието за близкоизточното уреждане се очаква да продължи обсъждането на начините за излизане от мащабната криза в зоната на палестинско-израелския конфликт. По отношение на обсъждането на украинските въпроси, според официалния представител на дипломатическата служба, Москва смята за „добра възможност още веднъж да предаде позицията на Русия на световната общност на висока платформа на ООН“, включително по отношение на политическите и дипломатическите средства за разрешаване на кризата. при отчитане на „легитимните руски интереси в сферата на сигурността“.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 42 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания