Отидете към основна версия

21 Януари, 2024 21:13, обновена 21 Януари, 2024 21:13 9 270 336

27 са вече загиналите при обстрела на пазара в Донецк

  • донецк-
  • украйна-
  • загинали-
  • ранени-
  • пазар

Най-малко 20 души са ранени

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на убитите граждани при обстрела на пазара в Донецк от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) достигна 27. Най-малко 20 души са ранени, съобщи в канала си в Telegram ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин.

"Към момента има потвърдена информация за 27 загинали. Още поне 20 души са ранени, от които две деца са в средно тежко състояние. На всички пострадали се оказва необходимата медицинска помощ. Сред тях има тежко ранени, много са с пронизващи рани на жизненоважни органи. На някои е направена ампутация на крайници“, се казва в доклада.

Пушилин добави, че блокът е бил ударен от комбинирана атака от артилерия с калибър 152 мм и 155 мм от направленията Кураховски и Красногоровски.

Първоначално следственият отдел на Следствения комитет на Русия за ДНР съобщи, че сред загиналите има две деца. Но по-късно военни следователи от руския Следствен комитет уточниха, че сред загиналите няма деца.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш остро осъди удара.

„Генералният секретар категорично осъжда всички атаки срещу цивилни и гражданска инфраструктура, включително днешния обстрел на Донецк“, се казва в изявление на офиса на ръководителя на световната организация.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 76 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: