Отидете към основна версия

2 471 54

Тръмп: Страната ни изгуби пътя си, но иде последната битка ВИДЕО

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • президент

Във вторник в щата Ню Хемпшир ще се проведат предварителни избори сред привържениците на републиканците за номинация на кандидат-президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият американски лидер Доналд Тръмп, който отново се бори за участие в президентската надпревара, заяви, че Съединените щати са загубили волята и предишната си сила.

"Ние сме страна в упадък, ние сме страна, която е загубила увереност, воля и сила. Ние сме страна, която просто е изгубила пътя си“, каза Тръмп, цитиран от ТАСС, в неделна реч пред поддръжници в Ню Хемпшир.

Той обеща, че ако спечели президентските избори през ноември 2024 г., Съединените щати „ще станат отново велика страна“. "Ние ще се борим за Америка, както никой не е правил досега. 2024 г. ще бъде годината на нашата последна битка“, обеща Тръмп.

На 23 януари в щата Ню Хемпшир ще се проведат предварителни републикански избори. Ники Хейли е основният съперник на Тръмп в битката за републиканската президентска номинация след оттеглянето на бизнесмена Вивек Рамасвами, бившите губернатори на Ню Джърси и Арканзас Крис Кристи и Аса Хътчинсън и губернатора на Флорида Рон ДеСантис от надпреварата. Веднага след като обявиха, че се оттеглят от битката, Рамасвами и ДеСантис заявиха, че подкрепят Тръмп. Хътчинсън подкрепи Хейли.

На 25 април миналата година американският лидер Джо Байдън, представляващ Демократическата партия, обяви, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високия държавен пост.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини