Last news in Fakti

22 Януари, 2024 06:27 2 443 54

Тръмп: Страната ни изгуби пътя си, но иде последната битка ВИДЕО

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • президент

Във вторник в щата Ню Хемпшир ще се проведат предварителни избори сред привържениците на републиканците за номинация на кандидат-президент

Тръмп: Страната ни изгуби пътя си, но иде последната битка ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият американски лидер Доналд Тръмп, който отново се бори за участие в президентската надпревара, заяви, че Съединените щати са загубили волята и предишната си сила.

"Ние сме страна в упадък, ние сме страна, която е загубила увереност, воля и сила. Ние сме страна, която просто е изгубила пътя си“, каза Тръмп, цитиран от ТАСС, в неделна реч пред поддръжници в Ню Хемпшир.

Той обеща, че ако спечели президентските избори през ноември 2024 г., Съединените щати „ще станат отново велика страна“. "Ние ще се борим за Америка, както никой не е правил досега. 2024 г. ще бъде годината на нашата последна битка“, обеща Тръмп.

На 23 януари в щата Ню Хемпшир ще се проведат предварителни републикански избори. Ники Хейли е основният съперник на Тръмп в битката за републиканската президентска номинация след оттеглянето на бизнесмена Вивек Рамасвами, бившите губернатори на Ню Джърси и Арканзас Крис Кристи и Аса Хътчинсън и губернатора на Флорида Рон ДеСантис от надпреварата. Веднага след като обявиха, че се оттеглят от битката, Рамасвами и ДеСантис заявиха, че подкрепят Тръмп. Хътчинсън подкрепи Хейли.

На 25 април миналата година американският лидер Джо Байдън, представляващ Демократическата партия, обяви, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високия държавен пост.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как може

    20 54 Отговор
    тоя психопат пак да се кандидатира? Няма ли кой да го спре? Американците явно не могат да мислят трезво, както и рашистите.

    Коментиран от #2, #18, #25, #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 О дааа

    18 30 Отговор
    Тоя е опасен луд..нали щеше да ги прави велики предния път защо не можа
  • 5 Инж

    13 33 Отговор
    Кой въобще се хваща на глупостите на тоя изкуфелец???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сащ са загубили

    27 7 Отговор
    Пътя си, да! Защо? Някога бяха индустриална страна, произвеждаха всичко и бяха световна сила. НО после се появи печатницата на доларите - ФЕД и те започнаха да паразитират на цял свят. Другите работят и произвеждат всичко, а тези "правят пари" от хартия или вече ги пишат в компютъра и "плащат" с това. НО така с течение на годините те вече нищо не могат да произвеждат, свикват да получават всичко, ей-така и когато другите вече се усетиха, те ще загубят всичко. Оставени да се справят сами, те вече нищо не умеят. А хартията им вече не върви.
    Тръмп или Байдън, Нико Хейли или който и да е, тези са канала...

    Коментиран от #12

  • 12 В Европа не съм виждал

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Сащ са загубили":

    Нищо произведено в сащ. Процесорите на АМД и Интел са разработени там, но се произвеждат в Азия.
    В петък индексът SP500 удари исторически връх, златото е над 2000 долара за унция и това показва, че те имат огромна, натрупана с годините инфлация. Системата им е толкова в задънена улица, че малко им трябва да се сринат до нулата.
  • 13 Коментар

    12 2 Отговор
    Изгубиха пътя си в момента,в който поставиха статуя на сатаната пред Белия дом.На острова на Джефри Епстайн освен кекс извращения са правили и сатанински ритуали.Светът си е затворил очите за пострадалите на този остров,а те искат отмъщение.
  • 14 НАБЛЮДАТЕЛ

    10 8 Отговор
    И какво точно ще направи със затънала в дългове икономика и 60 милиона наркомана и бездомници. Единствено войни и войни.
  • 15 А тоя

    6 12 Отговор
    псих си е изгубил разсъдъка!
  • 16 Интересно

    12 11 Отговор
    Байдън ще влезе в историята като най слабия и нерешителен президент на САЩ, от което се възползва Путин и без да спазва международното право и договори, нахлу и започна война в суверенна Украйна, само месеци след избирането на Байдън за Президент и Което нямаше да се случи ако беше преизбран Тръмп..!
    Сега много хора по цял свят и в Русия си задават, въпроса, какво ще стане, ако на президентските избори в САЩ , любимецът на всички путинофили в БГ- Доналд Тръмп, отново победи и за когото мотото и обещанието му пред американския народ за да влезе в Белия дом, бе "Да направим Америка отново велика"...?!!

    Какви ли ще са действията на Тръмп по отношение на Русия и особено след като Путин най официално заяви, че "Времето на САЩ да са ВЕЛИКИ е приключило" И че "Хегемонията на САЩ в Света да са световен лидер е свършила", а че Москва иска и ще се стреми да установи нов световен ред, в който Не САЩ , а Русия да има ръководната роля ...???
    По Интересното е какво ще направи Доналд Тръм отново за Америка, ако отново дойде на власт след изказванията на Путин, като вече знае и е наясно, че Не Китай е враг №1 на САЩ, а е Русия с Путин, който си е поставил за цел да разруши могъщество на Америка, за да НЕ е "отново велика".. и да унищожи сегашния Световен ред ???

    Коментиран от #20, #21, #33

  • 17 ха ха

    13 2 Отговор
    да биеш и да ограбваш слабите не е път а престъпление , да организираш граждански войни за да измъкваш печалба не е път а престъпление , лъжите бълвани в масовите медии за човеколюбие и просперитет на бандитската система не са път а престъпление , модела ви е тотално сбъркан из основи и се крепи на омразата която насаждате между хората
  • 18 жоро67

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Как може":

    ами точно такива управляват света , затова сме на това дередже
  • 19 Тоя

    4 8 Отговор
    Само за смешник става, корумпиран при това!
  • 20 "суверенна Украйна"

    9 9 Отговор

    До коментар #16 от "Интересно":

    Сама се самоуби. Подобно на Хамас, предизвикаха Израел и сега няма да остане и един палестинец там жив. Можеха да си дружат с Русия и взаимно да растат икономически, а те заложиха да получават пари от сащ за биолаборатории и военни бази. Това естествено няма как да се хареса на "съседа" Русия и ето вече са на изчезване.
    Имаш право на северенитет, НО ако правиш глупости, които са заплаха за националната сигурност на съседа ти, няма как да ти се размине. Украйна изчезва от картата и никой не може да им помогне.

    Коментиран от #26

  • 21 Мдаа

    8 4 Отговор

    До коментар #16 от "Интересно":

    Тръмп нищо не може вече да предотврати-деструкцията , както вътрешна така и външна започна в САЩ изправяйки страната пред колосални проблеми! В най-добрия случай Тръмп може лвко да забави събитията но проблемите натрупани там скоро ще започнат да тежат все повече..!
  • 22 6-6-6

    8 3 Отговор
    Чайна, там е разковничето. Тихоокеанския регион е на дневен ред. Там ще се измести фокуса на САЩ. Европа да се оправят сами в кашата окрайна. Тръмп го заяви многократно!
  • 23 По изветряха

    5 3 Отговор
    янките, щом нямат по млади и надеждни хора да се борят за президентския пост!
  • 24 петродолар

    11 2 Отговор
    Конфронтация с РФ и Китай, няма да помогне.
    Номерът с предизвикването на конфликти и продажбата на оръжие, което не е произведено още, не върви, а държавните дългове тежат все повече.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Няма разлика

    4 11 Отговор

    До коментар #20 от ""суверенна Украйна"":

    Хамас, са терористична организация и терористи подкрепяни от Русия и Иран, които първи нападнаха с терористични атаки суверенен Израел защото според тях Израел не трябва да съществува, така както Русия първа нападна с война, терор и терористични атаки Украйна, защото според Путин Украйна също не трябва да съществува,,,!

    Коментиран от #29

  • 27 Целия свят бил

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "петродолар":

    "задлъжнял"? Сащ вече са над 30 трилиона долара в минус. Другите държави по света, всичките са задлъжняли. Но, кой е този "много богат" кредитор?
    БАНКИТЕ! А да сте виждали банка да работи нещо? Няма и да видите. Системата е организирана от паразити. Те моля ти се измислили, че те "имали пари" и те ти ги "били давли", иначе без тези "кредити" нямало как да се оправи страната?
    И на кого му трябват тези банкери???
    Страната може да се оправи и БЕЗ паразитите.
    Можем сами да си печатим "пари", средство за размяна на стоки и услуги и да ги махнем тези паразити. А негодниците, политици да изчезват. В Соца не сме имали такива "пари", но се направиха стотици язовири, хиляди предприятия, всички работеха, имахме ВСИЧКО, само банани нямаше.
    Еми ето, сега има банани и станахме МАЙМУНИ!
  • 28 Прогноза

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "Как може":

    Предстоят кошмарни месеци за руските фашисти в Украйна! Байдън ще направи всичко възможно да вдигне рейтинга си, като осигури максимално много оръжие на Украйна за да има тя видим успех в тази война. Ще има масова касапница за окупаторите.

    Коментиран от #31, #37, #53

  • 29 Хамас, не Хамас

    7 10 Отговор

    До коментар #26 от "Няма разлика":

    Но, защо Израел унищожава ВСИЧКИ там?
    Целия ли народ на Палестина е ХАМАС?
    Ако слушаш евреите, то ВСИЧКИТЕ палестинци били Хамас и следователно не трябва нито един да остане?
    А това не е ли геноцид?
  • 30 Урюрвкос

    4 5 Отговор
    ....но иде последната битка....това ли е смисълът на шест месечното учение на НАТО в Прибалтика със 60хил души. Дано не мислят че Русия вече е слаба няма барут няма кораби, самолети, кадри. Как ще запалят Света уж на майтап.
  • 31 Фалшива прогноза

    9 15 Отговор

    До коментар #28 от "Прогноза":

    Само наивници могат да мислят, че Русия ще падне в тази война! За Русия загубата й е равносилна на смърт. Е, как сащ и западналите го виждат това?
    Военната доктрина на Русия защитава това с ВСИЧКИТЕ СИЛИ И СРЕДСТВА!
    А Русия е най-силната ядрена страна в този свят.
    И как ще я накарате да загуби войната???
    С танкове, с конвенционални ракети, с Ф-16...?
    И като нямат друг изход, те ще са изправени до стената и ще унищожат и НАТО и пато и и крайната и всичките ще полетите в бездната от много акъл...

    Коментиран от #34, #36, #47

  • 32 Тръм още вярва

    6 3 Отговор
    че в САЩ се става Президент чрез избори:):)

    Грешката която глобалистите направиха през 2016 от небрежност, никога повече няма да я допуснат.

    Пък и вече дори Тръмп нищо не може да направи, защото е ужасно късно. Колелото се завъртя вече

    Коментиран от #35

  • 33 Българските турци

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Интересно":

    "Ние сме страна в упадък, ние сме страна, която е загубила увереност, воля и сила. Ние сме страна, която просто е изгубила пътя си“

    Който търси разум в тия две изречения , жестоко се лъже !... Това са думи които ни казват , че Байдън е "кувертът" за АДА който ни вещае Тръмп !!!
  • 34 Само мозъчни инвалиди

    13 5 Отговор

    До коментар #31 от "Фалшива прогноза":

    може да си помислят, че Русия има шансове за успех в тази война...

    Коментиран от #38, #41

  • 35 Да, паразитите

    9 6 Отговор

    До коментар #32 от "Тръм още вярва":

    Глобалисти са много силни, НО Тръмп разклати силно системата им. Милиони хора по света разбраха ,че цял живот са били лъгани и ограбвани от паразити.
    Дори и пак да "изберат" Деменцията, ти със сащ и запада вече е СВЪРШЕНО!!! Отидоха в канала. Системата им пропада...
  • 36 Гледай

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Фалшива прогноза":

    по-малко филми! Само някой пубеp може да напише подобна глупост за ядрена война. В доктрината на Русия е написано, че тя ще използва ядрено оръжие само, ако бъде нападната с такова ...

    Коментиран от #40

  • 37 Угроза

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "Прогноза":

    Първо фашистите не са там където ги търсиш.

    и Второ , Украйна вече е загубила войната. Путин само бави топката за да се самоунищожи и Запада- основно ЕС!
    И да си научат добре урока и да не си и помислят за в бъдеще да опитват пак.

    Цитат: "Когато враговете ти правят грешки, не ги прекъсвай"
  • 38 Еми добре

    6 13 Отговор

    До коментар #34 от "Само мозъчни инвалиди":

    Какво означава "победа на крайната и запада"?
    Разпад и сриване на Русия?
    Чудесно. И какво стана, като сащ унищожиха Ирак? Появи се ИДИЛ, нали? Ами милионите ядрени бойни глави, закопани по огромните руски територии ще отидат И в ръцете на някои все още останали руски патриоти и ИДИЛ ще им се води детска игра. Достатъчно е само няколко от ракетите да паднат в Европа и в Сащ за да ги направят на нищо. С КАКВО ще спрете това, а? Поне 5 истински патриоти да има в руските подводници и целия ви запад е отишъл на кино, заедно със сащ. А Мъртвата ръка? Как ще я излъжете пък нея???

    Коментиран от #39

  • 39 Само

    13 5 Отговор

    До коментар #38 от "Еми добре":

    абсолютни глупости си написал! Фашистка Русия, ако можеше да победи Украйна щеше да го направи още през 2022 година.

    Коментиран от #42, #48

  • 40 Ама също се добави И

    4 8 Отговор

    До коментар #36 от "Гледай":

    ПРИ ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!
    А загубата на тази война за Русия какво е???
    Само наивници могат да си мислят, че Русия ще загуби от някакви си конвенционални железа и от наемници в Украйна!!! Не ви виждам изобщо.
    Грешката на СССР няма днес да се повтори. Това разпадане сега предстои на западналите.

    Коментиран от #43

  • 41 Помпата

    0 7 Отговор

    До коментар #34 от "Само мозъчни инвалиди":

    Напомпах ти много плюсове защото си се напънал и снесъл "златно яйце" :)
  • 42 Задачата на Русия

    7 7 Отговор

    До коментар #39 от "Само":

    Беше друга и не се е променила. Няма как да се справиш със зоюбирани глави, освен да загинат във война. И точно това правят. Масово измират убедени фашисти. Това е задачата на Русия. Ако остане Украйна, то тя да им е добър съсед иначе няма как.
    Ако е искала територията им, то отдавна да е свършила войната. На Русия територия НЕ ИМ ТРЯБВА! Западналите не разбират Русия и това ще им изяде главите.

    Коментиран от #50

  • 43 Проблемът е, че нямаш

    7 4 Отговор

    До коментар #40 от "Ама също се добави И":

    толкова акъл и ресурси за да знаеш всичко което се случва в Русия и извън нея... Това ясно ли ти е?
    Тия локуми които съчиняваш вървят само на пазара с пенсионерите.

    Коментиран от #54

  • 44 Соваж бейби

    4 3 Отговор
    Няма надежда за цялата територия Дони ,не си първа младост да караш 20 /30 мандат.Иначе репертора му много прилича от началото на
    American Nightmare 5 : Sans Limites
  • 45 ОБЕКТИВНО

    2 4 Отговор
    Вашингтон не е видял доказателства, че Израел умишлено е извършил военни престъпления в Газа, каза говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби пред репортери.

    Запитан за призива на Мексико и Чили Международният наказателен съд да разследва престъпления срещу човечеството, извършени срещу палестинци, Кърби твърди, че САЩ „все още събират повече информация“.

    „Искам да кажа отново, че нямаме никакви индикации, че има умишлени опити за извършване на военни престъпления от израелските военни“, каза той.

    Кърби направи забележките си в четвъртък, малко след като призна, че Белият дом е „сериозно загрижен“ за съобщенията, че израелските отбранителни сили умишлено са убили палестинско-американски тийнейджър в окупирания град на Западния бряг ал-Мазраа ал-Шаркия.

    Израелските отбранителни сили са убили близо 25 000 палестинци в Газа след обявяването на война на Хамас на 7 октомври, според здравните власти на анклава. 10 000 от убитите са деца. Съобщава се, че други 60 000 са били сериозно ранени, а хиляди са изчезнали под развалините на цели квартали, изравнени от израелските бомбардировки.

    Коментиран от #46

  • 46 Това какво общо има

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "ОБЕКТИВНО":

    темата? 🤔
  • 47 Каквото търсил Путин, това е и намерил

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Фалшива прогноза":

    рУСИЯ ще пожъне това което е искала- унищожението на друга държава и народ.!!!
    Прехвалената руска армия в конвенционална война вече се показа че е по слаба и от сомалийската армия, която за 2 години не постигна никакви значителни успехи, а напротив е подложена на непрекъснати украински атаки и трябва да се отбранява...

    Колкото до това че "Русия е най-силната ядрена страна в този свят" , другарят Си, ясно каза на Путин, че какъвто и да е изхода от войната в Украйна, Китай не иска в никакъв случай да бъде замърсяван с руски ядрени отпадъци от съветски време и радиоактивна пепел...!!!
  • 48 Помпата

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Само":

    И защо Русия да бърза, след като времето работи за нея? Украйна вече я загуби тази война, но важното и ЕС освен рецесия и деиндустриализация, изпразване на военните си складове, политически колапс....да си научи и добре урока. Трябва си време за това, не става изведъж.

    Но и този ти коментар напомпах много плюсове, та всички да ти видят глупостите.

    Коментиран от #51

  • 49 От страни

    2 4 Отговор
    Страната ви е изгубила всичко освен нахалство и алчност, освен желанието да убивате и да тормозите цял свят. Колумб я откри та нема ли кой да ги закрие?
  • 50 С твоята келява Русия

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Задачата на Русия":

    воюват единствено украинците и то на тяхната си територия......... Именно затова НАТО не се намесва директно във войната. Достатъчно е да им помага с оръжия и информация.
    Така, че всякакви интерпретации като твоите граничат само с фантазиите в холивудските филми.
    На Украйна и стига да прогони руските фашисти от територията си, а всеки може да да тълкува това според интелекта си, какво означава.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Каквото си е поискал, го е получил

    2 0 Отговор
    При Обам-Байдън си прибра Крим.
    При Байдън си прибра Азовско море и свърза Крим с Донбас и РФ. И с Украйна е приключено, само изчаква ЕС след перманентната рецрсия да достигне до пълен политически колапс. За не пробва никога пак да финансира доказани фашистки режими и да им защитава "демокрацията" и "ценностите"!
  • 53 Плевнелиев

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Прогноза":

    Кви са тези глупости? Не си блъскай плюсове през тор браузър . Погледни сериозно на нещата,това "ще" не върви вече.
  • 54 Ти пък се мислиш

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Проблемът е, че нямаш":

    за мозъка на вселената? Какво знаеш ти? Аз пък знам, че Русия НИКОГА, НИКОГА няма повече да легне под САЩ и Запада, каквото и да им струва това!
    И каквито и интриги да им измислят, няма да успеят повече. С какво може днешният Запад да прелъже Русия, да приеме тяхната паразитна система? С розовото знаме, да имат право на 60 пола ли? С паразитният начин на "избор" на "евро-комунистическите им комисари" ли? С това, че САЩ ти забраняват да имаш и силна армия ли и да зависиш напълно от тях и да си безпомощен? С това, че САЩ когато си поискат, може да ти спрат икономиката и да потънеш в мизерия?
    Еми няма как с такива идиотщини да привлечеш руснака да се предаде и да се приобщи, към тези "огромни безценности" на "великия запад" :)!