Отидете към основна версия

4 889 80

Специална операция! Украински бойни катери унищожиха стратегическо руско оборудване в Черно море

  • крим-
  • дронове-
  • украйна-
  • русия-
  • шахед

Атаката, наречена от Силите за специални операции "Цитадела", е проведена в зоната на постоянно патрулиране на руската авиация и флот, допълват украинските военни

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Близо до анексирания от Русия Крим беше взривен обект, който "увеличи обсега на иранските разузнавателни дронове "Мохаджер -6", използвани за коригиране на ударите на дронове камикадзе от типа "Шахед" по украински позиции". Това се казва в изявление на украинските сили за специални операции, цитирани от Би Би Си.

Според военни, съответното оборудване е било монтирано на незаконно завзета нефтена платформа в Черно море. Изданието "Украинская правда" пояснява, че става дума за една от т. нар. "кули на Бойко".

"През нощта катерите на 73-и морски оперативен център се приближиха до минната платформа. След специални действия и разчистване обектът е миниран. Бойната група се оттегли на безопасно разстояние и взриви вражеска цел. В резултат на това беше заловено важно вражеско оборудване и беше взривена мачта с антена", се казва в публикация в канала на звеното в Telegram.

Атаката, наречена от Силите за специални операции "Цитадела", е проведена в зоната на постоянно патрулиране на руската авиация и флот, допълват военните.

Руските военни не коментираха това изявление, Би Би Си няма възможност бързо да провери изявленията на служители на воюващите страни.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: