Отидете към основна версия

1 779 82

Нощна атака с дронове: Русия атакува Одеса и Николаев

  • нощна атака-
  • дронове-
  • одеса-
  • николаев-
  • русия-
  • украйна

Според доклада нападението е продължило повече от пет часа

Снимка: БГНЕС

Отбранителните сили на Южна Украйна предадоха информация за последиците от нощната атака с дронове-камикадзе в областите Одеса, Николаев и Виница, съобщава Би Би Си и News.bg.

Според доклада нападението е продължило повече от пет часа. В тези три области са свалени общо 10 дрона. ВВС на украинските въоръжени сили по-рано съобщиха, че общо 17 дрона са атакували Украйна, 11 са били свалени (още един е свален в Днепропетровска област).

В Одеса е поразена гражданска инфраструктура, незавършена висока сграда е повредена от удар с дрон, регистрирани са щети и върху сграда на учебно заведение (счупен покрив, счупени прозорци), се казва в доклада. Няма пострадали хора.

В Николаев е поразена и гражданска инфраструктура, повредени са жилищни сгради, промишлен обект и спортно-оздравителен комплекс. Няма данни за жертви, съобщи украинската армия.

Във Виницка област, според информациите, отломки от свалени дронове са паднали върху инфраструктурно съоръжение (не се уточнява кое) и е възникнал пожар. Няма съобщения за жертви.

Русия не коментира последната нощна атака с дрон. Ден преди това срещу Украйна беше извършена нова комбинирана атака с повече от 40 ракети и над 20 дрона камикадзе, съобщиха властите. Руското министерство на отбраната твърди, че целите са били предприятия от военно-промишления комплекс. В Киев беше ударена 18-етажна жилищна сграда, при което загинаха четирима души. Още един е загинал в Николаев.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: