Отидете към основна версия

913 5

Хакери от Бахрейн имат достъп до поверителни документи на ВМС на САЩ

  • бахрейн-
  • хакери-
  • сащ

Бахрейн е единствената арабска страна, която подкрепя водените от САЩ въздушни атаки срещу хусите в Йемен

Бахрейнски хакери са проникнали в системите на Пети флот на ВМС на САЩ и са получили достъп до поверителни документи, предаде nournews.ir.

В неделя хакерската група al-Toufan (Flood) Team извърши операция срещу Пети американски флот в Бахрейн, която застрашава морското корабоплаване в Западна Азия.

Групата заяви, че е получила документи, съдържащи снимки и подробни карти от вътрешността на американската военна база в Бахрейн.

Тя публикува малка част от документите, казвайки: „Това, което имаме, е много повече и ще достигне до онези, които са загрижени и ще подкрепят операциите на Оста на съпротивата срещу американската Ос на злото“.

Напрежението в Западна Азия се засили заради инвазията на Израел в ивицата Газа, при която до момента са убити най-малко 28 176 палестинци, предимно жени и деца, и ранени 67 784 други от 7 октомври насам.

Групите на съпротивата за отмъщение започнаха атаки срещу бази, в които се намират американските окупационни сили в Ирак и Сирия.

Йеменските въоръжени сили също започнаха пропалестинска морска кампания, насочена към плаващи към Израел или свързани с еврейската държава кораби в южната част на Червено море.

В отговор САЩ нанесоха удари срещу Ирак, Сирия и Йемен. Бахрейн е единствената арабска страна, която подкрепя водените от САЩ въздушни атаки срещу обекти на хусите в Йемен.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини