Отидете към основна версия

12 086 200

Сирски взе важно решение за Авдеевка

  • украйна-
  • авдеевка-
  • русия-
  • олександър сирски-
  • рустем умеров-
  • война

Сирски обеща "укрепване на бойните способности на военните части"

Снимка: Генеральний штаб ЗСУ

Новият главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ЗСУ) Олександър Сирски и военният министър Рустем Умеров посетиха фронта, за да се запознаят отблизо със случващото се в Авдеевското и Купянското направления, предадоха украинските медии.

Оперативната обстановка е изключително сложна. Руските окупатори продължават да увеличават усилията си и имат числено превъзходство в личния състав, посочиха от Киев. Те извършват така наречените „месни щурмове“, при които за тях няма значение колко човешка сила ще изгубят.

Освен това противникът активно използва авиацията, обявиха украинските сили. Сирски и Умеров изслушаха командирите на бригади, тактически групи и групи, които водят отбранителни операции в изключително трудни условия. Съвместно анализирахме наличните ресурси и нуждите на нашите войски, обявиха от Генералния щаб на ЗСУ.

Въз основа на резултатите от работата бяха взети редица важни решения, насочени към укрепване на бойните способности на нашите военни части и предотвратяване на действия на противника, обявиха от екипа на Сирски. Не е ясно какви, но по всичко изглежда, че украинската армия няма да се изтегли от Авдеевка и ще продължи да я брани срещу руските агресори.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 116 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: