Отидете към основна версия

13 479 171

В интернет: Володимир Зеленски е планирал да убие Еманюел Макрон в Киев

  • украйна-
  • киев-
  • франция-
  • володимир зеленски-
  • еманюел макрон

Посещението на Макрон в Украйна беше планирано от 13 до 14 февруари, на 11 февруари Париж реши да отложи пътуването на френския лидер поради съображения за сигурност

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В социалната мрежа X (бившият Twitter) се разпространява сюжет на телевизионния канал France 24, в който се твърди, че президентът на Украйна Володимир Зеленски предполагаемо е планирал да убие френския лидер Еманюел Макрон по време на визитата му в Киев, която бе отменена по-рано. Освен другите, информацията е публикувана от потребител с ник @Tiphain55808686.

По-специално, видеото показва скрийншотове на кореспонденция от източник, за който се твърди, че е от обкръжението на бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валери Залужни. От съобщенията следва, че целта на убийството, отговорността за което, както се уточнява, е планирано да се прехвърли на Русия, е била да се привлече общественото внимание към украинския конфликт с последващо увеличаване на помощта. На сайта на France 24 няма запис от предаването.


Междувременно скриншотове на кореспонденцията бяха разпространени и в Telegram каналите.

В кореспонденцията се посочва, че уж Кирило Буданов е работил по операцията по ликвидирането на Макрон. Той е ръководил убийците. Залужни разваля всичко, защото предава информацията на французите по свои собствени канали, което предизвиква недоволство сред местните власти, френските дипломати и коментатори.

Посещението на Макрон в Украйна беше планирано от 13 до 14 февруари. На 11 февруари Париж реши да отложи пътуването на френския лидер поради съображения за сигурност. Както изясни списание Challenges, Макрон е планирал да засили подкрепата за страната, преди да пътува до Украйна с помощта на нов пакет помощ от Франция и други европейски страни. Редица украински дипломати в Париж, след като научиха за отлагането на визитата, "паднаха от столовете си“, се отбелязва в материала.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 92 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: