Отидете към основна версия

5 760 85

Най-горещата точка в света: адът се намира в един малък украински град

  • авдеевка-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • ад-
  • бахмут

Дори в боевете за Бахмут не е имало такива адски сблъсъци, признават украински военни

Снимка: БГНЕС/ EPA

Битката за Авдеевка (Донецка област) беше „адска“, а сега ситуацията в Авдеевското направление на фронта продължава да е много гореща.

Командирът на подразделение Terra в 3-та отделна десантно-щурмова бригада на Сухопътните войски на Украйна Николай Волохов (позивна "Абдула") каза, че това направление е най-горещата точка в света.

Руската армия използва огромна жива сила, пехота, ракети, самолети и химически оръжия. Според него обаче ефективността на действията на противника е доста ограничена.

„Едно време си мислех, че Бахмутското направление, което е изключително сложно, е най-трудното място в руско-украинската война, но когато дойдох тук...“, сподели Волохов, цитиран от агенция УНИАН.

В края на миналата седмица украинското командване обяви, че изтегля войските си от източния град Авдеевка след четиримесечни ожесточени боеве срещу руските сили. Зеленски и военното командване на Киев обявиха, че искат да запазят живота на своите военнослужещи, които бяха обградени от няколко посоки от руските нашественици.

Преди войната източният украински град Авдеевка имаше население от близо 30 000 души. В момента градът е в руини. Руското министерство на отбраната разпространи пропагандни кадри от града и пристигането на руските войски, които са представени като освободители, а местното население им е благодарно.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви вчера в ежедневното си видеообръщение, че ситуацията е изключително трудна на някои точки на фронта. Според него украинската армия е изправена пред една изключително трудна ситуация пред руските сили, които се възползват от закъсненията на западните страни в доставката на военна помощ за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: