Отидете към основна версия

3 377 36

Американската посланичка в Украйна: Нямаме „план Б“

  • украйна-
  • бриджит бринк-
  • джо байдън-
  • русия-
  • сащ-
  • война

Конгресът все още не е взел решение дали да продължи военната подкрепа към Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати - по-специално президентът Джо Байдън - се стремят да ускорят одобряването на ново финансиране за подпомагане на Украйна. В същото време няма "план Б" в случай, че Конгресът откаже да подкрепи инициативата.

Това каза посланичката на САЩ в Украйна Бриджит Бринк, съобщава РБК-Украйна. „Не, нямаме „план Б“, фокусирани сме сто процента върху „план А“, посочи дипломатът.

Тя отбеляза, че сега Конгресът е отговорен за това колко бързо Съединените щати могат да възстановят помощта за Украйна. Бринк припомни, че е разговаряла два пъти с председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън. Според нея той подкрепя Киев и разбира колко важна е загубата на Руската федерация във войната.

"Не мога да ви кажа точния срок. Но мога да кажа, че президентът и ние всички правим всичко възможно да ускорим този процес. Моето послание е, че не можем да губим време, нито ден, нито час, нито секунда. Хора умират всеки ден“, подчерта Бринк.

Конгресът все още не е решил дали ще продължи финансовата и военна подкрепа към Киев. Част от Републиканската партия към момента е против, защото според нея първо трябва да бъде решен проблемът с нелегалната миграция на американската граница.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: