Отидете към основна версия

24 527 129

Кореспондентът на ZDF в Киев разтърси ефира с откровените си думи какво се случва в Украйна

  • украйна-
  • катрин айгендорф-
  • zdf-
  • германия-
  • русия-
  • война-
  • авдеевка-
  • маркус ланц-
  • телевизия-
  • нато

Украинците са опрени до стената, ситуацията е драматична, каза Айгендорф от Киев

Снимки: БГНЕС/ EPA

Кореспондентът на ZDF от Киев Катрин Айгендорф откровено говори за ситуацията на фронта в Украйна. В предаването „Маркус Ланц“ по ZDF тя призна, че в момента няма изгледи Украйна да спечели тази война, предаде focus.de.

В студиото се разрази истински дебат. Украйна наскоро претърпя сериозен неуспех, след като Русия превзе Авдеевка – това се случва дни, преди да се навършат 2 години от началото на пълномащабната война. Айгендорф посочи, че градът е преди всичко стратегически важен за Украйна и важен плацдарм на изток – въпреки някои твърдения, че не носи стратегическа стойност.

Загубата на Авдеевка е не само сериозна от военна гледна точка, но има и морални последици. Според Айгендорф сега в страната има впечатлението, че армията не може да защити териториите на Украйна. Има липса на войници, боеприпаси и Украйна наистина е в много лоша дилема, каза тя.

Катрин Айгендорф заяви, че войната в Украйна е достигнала фаза, в която украинците в момента са опрени до стената. Ситуацията е много драматична, а украинският народ бавно започва да се примирява и е „уморен от тази постоянна въздушна тревога“. В същото време от страна на украинската армия нямаше реални гръмки успехи. Забелязва се и спад в рейтинга на Зеленски. Образът на обединената Украйна започва да се разпада, каза Айгендорф.

Кореспондентът на ZDF даде да се разбере, че Украйна е в изключително несигурна ситуация, страната не може да издържи конфликта още дълго. В същото време Русия има голям потенциал по отношение на живата сила. По нейна информация Украйна вече е мислила „зад кулисите“ за отстъпване на украински територии на Русия.

В студиото на германската телевизия военният експерт Флоранс Гауб каза, че такава негативна оценка в крайна сметка е контрапродуктивна, защото внушава на Русия, че „скоро ще изоставим украинците, защото няма какво да спечелим“. Вместо това Гауб призова за повече подкрепа и обещание на Украйна да се предостави всичко необходимо, за да спечели войната срещу нашествениците. Гауб каза още, че на всеки мъртъв украинец на фронта лежат седем мъртви руснаци. На въпрос на водещия дали Русия може да атакува държава-членка на НАТО в бъдеще, Гауб отговори ясно: „Войната с Русия вече се разглежда от почти всички като реална възможност.“

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 89 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: