Отидете към основна версия

4 678 136

Украинската армия има план за действие за 2024 г., Умеров го нарече „мощен“

  • украйна-
  • рустем умеров-
  • русия-
  • план-
  • война

Стратегията за 2024 г. вече съществува, каза украинският министър

Снимка: БГНЕС/ EPA

Има план за действие на Въоръжените сили на Украйна за 2024 г., той е мощен и трябва да има резултати. Това каза министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров на форума "Украйна. 2024 година", предаде агенция УНИАН.

"Правим всичко възможно и невъзможно, за да направим пробив. Планът за 2024 г. вече съществува. Ние не говорим за него публично. Той е мощен, силен, дава не само надежда, но и ще даде резултати през 2024 г.", подчерта той. Предстои изграждането на укрепителни съоръжения, отбеляза министърът.

Умеров отбеляза, че войната на Русия срещу Украйна днес е най-голямата война след Втората световна война. "Имаме фронтова линия с дължина 3200 километра, имаме интензивни бойни действия на фронтова линия с дължина 1200 километра. Това е война, в която много неща се случват за първи път", каза украинският министър на отбраната. По думите му в тази война украинските войници за първи път са свалили ракети „Кинжал“, за първи път безпилотни машини са унищожили руски кораби. Украйна обаче има един голям проблем - корупцията.

Умеров отбеляза, че Министерството на отбраната извършва постоянни проверки на доставките на храни във военните части. „Само през последните месеци установихме нарушения на стойност десетки милиони гривни“, подчерта министърът. По думите му съвместно с представители на силовите ведомства се установяват корупционни схеми и се прочиства тази система. "Корупцията по време на война е по-лоша от тероризма", подчерта Умеров.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: