Отидете към основна версия

9 552 199

Руските войски напредват в Запорожка област

  • украйна-
  • работино-
  • роботине-
  • русия-
  • война-
  • запорожка област

Руснаците са заловили няколко украински войници в горския пояс западно от Работино

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските войски напредват в Запорожка област, предаде The Telegraph, позовавайки се на доклад на Института за изследване на войната (ISW).

Руските войски са настъпили в село Работино (на укр. Роботине). Според руски военни блогъри армията на Владимир Путин е постигнала напредък на североизток и се е сблъскала с украинската армия в района.

Руската армия извършва офанзива с подкрепата на артилерията си, докато украинските войски изпитват остър недостиг на боеприпаси.

Z-кореспонденти казват също, че руснаците са заловили няколко украински войници в горския пояс западно от Работино. ТАСС, руската държавна информационна агенция, съобщи по-рано тази седмица, че Украйна преразпределя оборудване и персонал в Работино в опит да отблъсне руския напредък.

ISW предаде още, че повече руски войници вероятно са загинали, за да превземат Авдеевка, отколкото са загинали през цялата съветско-афганистанска война. Русия превзе града миналата седмица въпреки пристигането на украинските подкрепления след месеци на интензивни битки. Ситуацията в Украйна след втората годишнина от пълномащабното нахлуване на Русия остава „тежка, но далеч не е безнадеждна“. Въпреки че Русия постига печалби, те са „много ограничени и на изключително висока цена“.

Междувременно стана ясно, че главнокомандващият ЗСУ Олександър Сирски и министърът на отбраната Рустем Умеров са посетили командни постове край фронтовата линия. "Анализирахме сегашната ситуация в детайли и обсъдихме необходимите стъпки, най-вече защитата на войските от дронове и бомбени въздушни удари, както и укрепването на някои зони на фронта", написа Сирски в Телеграм.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 72 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: