Отидете към основна версия

3 227 41

Русия: Изпращането на френски войски в Украйна ще се счита за окупация

  • русия-
  • украйна-
  • еманюел макрон

Зеленски да не се надява, че това ще го спаси, заяви депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет

Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет заяви, че изпращането на френски войски в Украйна ще се счита за нейна окупация.

„Изпращането на френски войски в Украйна, чийто народ стана заложник на нацисткия режим, ръководен от Зеленски, ще се счита за окупация, а Франция ще бъде възприемана като агресор и страна в конфликта“, каза Шеремет пред РИА Новости.

Според него идеята на Макрон за изпращане на войски е „мъртва и неосъществима“ и няма да спаси „Зеленски, който се дави и е готов да се хване за всяка сламка“.

"Нека Зеленски не се съмнява, чуждите държави няма да го спасят. Французите тепърва ще изпитват разочарование от украинския режим, което вече се случи в съседна Полша", подчерта депутатът.

В понеделник в Париж се проведе конференция, свикана по инициатива на френския лидер в подкрепа на управляващите в Киев. На него бяха поканени лидери на около десет държави, сред които Германия, Великобритания, Полша, Дания и Холандия. След срещата Макрон каза, че участниците са обсъдили възможността за изпращане на войници в Украйна, но не са постигнали консенсус. Той също така добави, че Франция ще направи всичко, за да попречи на Русия „да спечели тази война“.
На следващия ден властите на много европейски страни обявиха, че не се говори за изпращане на военни контингенти в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания