Отидете към основна версия

4 471 88

Автомобилът на украински дезертьор беше взривен в Москва (ВИДЕО)

  • украйна-
  • дезертьор-
  • автомобил-
  • русия-
  • война-
  • москва-
  • василий прозоров-
  • сбу

Бившият служител на СБУ е избягал в Русия след началото на пълномащабната война

Снимка: БГНЕС/ EPA

Автомобилът на украински дезертьор, бивш служител на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), беше взривен в руската столица Москва. По всяка вероятност това е дело на украинските спецслужби.

Руската агенция ТАСС съобщи, че бивш служител на Службата за сигурност на Украйна е пострадал при взрив на автомобил в Москва. Инцидентът е станал тази сутрин на Коровинско шосе, като взривът е засегнал и други паркирани наблизо автомобили, но не е избухнал пожар.

Според украинският медии мишена е Василий Прозоров. Той е пострадал при инцидента, но е жив. Преместил се е в Русия след инвазията. Превозното средство е избухнало в момента, в който мъжът е включил двигателя на своята Toyota.

“Работи се по няколко версии, като една от тях е, че е било задействано неидентифицирано взривно устройство. Разглеждат се и други възможни причини”, каза източник от руските служби. По случая е започнало наказателно производство за опит за убийство.

Василий Прозоров от дълго време е в черния списък на украинските служби. Не за първи път се прави опит за ликвидирането му. В СБУ Прозоров е бил с чин подполковник.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания