Отидете към основна версия

2 990 31

Битката за Белия дом: Рейтингът на Джо Байдън продължава да копае надолу

  • сащ-
  • джо байдън-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • доналд тръмп

Както показа последната анкета зад Океана, действията на Байдън по отношение на конфликта в Близкия Изток се подкрепят само от 36% от респондентите в Съединените щати

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фона на продължаващите боеве в ивицата Газа, рейтингът на одобрение за начина, по който президентът на САЩ Джо Байдън се справя с войната между Израел и "Хамас", падна до най-ниската си точка, пише The Hill, позовавайки се на проучване на Harvard CAPS/Harris Poll.

Както показа тази анкета, действията на Байдън по отношение на конфликта в Близкия Изток се подкрепят само от 36% от респондентите в Америка. Освен това миналия месец 39% от анкетираните изразиха подкрепата си, а през октомври миналата година, когато този въпрос беше зададен за първи път, 44% от анкетираните изразиха тази позиция.

Три четвърти от анкетираните казват, че Израел трябва да продължи "операцията в Рафа за прекратяване на войната с "Хамас", като същевременно прави всичко възможно да избегне жертви, дори и да има жертви". Други избраха различен вариант: Израел трябва "да се оттегли сега и да позволи на ХАМАС да продължи да управлява ивицата Газа“.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.

Свързани новини