Отидете към основна версия

3 993 93

Грузинска мечта: Американците ни заплашват и изнудват

  • грузия-
  • грузинска мечта-
  • бидзина иванишвили-
  • антъни блинкън-
  • саломе зурабишвили

Държавният секретар Антъни Блинкън заяви, че САЩ налагат нови визови ограничения на Тбилиси и започват преглед на двустранното сътрудничество между страните заради законопроекта за чуждестранните агенти

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Управляващата партия в Грузия обвини САЩ, че провеждат политика на "заплахи и шантаж" срещу Грузия и че се опитват да ограничат независимостта на страната, като се опитват да попречат на приемането на част от вътрешното законодателство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви вчера, че САЩ налагат нови визови ограничения на Грузия и започват преглед на двустранното сътрудничество между страните заради законопроекта за "чуждестранните агенти", който се прокарва от управляващата партия "Грузинска мечта".

Ръководителят на фракцията на управляващата партия в грузинския парламент определи решението на Вашингтон като "комично".

Освен това се очаква грузинският парламент да започне процедурата по отхвърляне на президентското вето върху законопроекта за "чуждестранните агенти" на 27 май, според публикация на сайта на парламента.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 82 гласа.

Свързани новини