Отидете към основна версия

5 110 63

Руската армия превзе град Парасковиевка

  • украйна-
  • парасковиевка-
  • русия-
  • война-
  • донецка област-
  • руска армия

Украинската армия, лишена от боеприпаси и жива сила, изпитва затруднения през последните месеци

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че през изминалата седмица частите на Южната групировка на руските войски са поели контрол над град Парасковиевка в източната украинска Донецка област и са подобрили положението си на фронтовата линия, съобщи АФП, предаде БТА.

„През седмицата частите на Южната групировка войски подобриха позицията си по фронтовата линия и освободиха Парасковиевка, а също така са поразили жива сила и техника на 14 подразделения на Въоръжените сили на Украйна“, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. До момента няма реакция от украинска страна. Парасковиевка се намира на около 30 км. северозападно от контролирания от Русия областен център Донецк.

АФП припомни, че през последните няколко седмици руската армия е съобщила, че е овладяла няколко района в Донецка и в северната Харковска област, където на 10 май започна настъпление.

Изправена срещу руските сили, украинската армия, лишена от боеприпаси и жива сила, изпитва затруднения през последните месеци. Украйна се надява, че предстоящата дългоочаквана доставка на ново западно въоръжение, ще ѝ позволи да си върне предимството на фронта, отбелязва агенцията.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 58 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: