Отидете към основна версия

5 435 81

Рамзан Кадиров е тежко болен! Подготвя свой наследник

  • рамзан кадиров-
  • чеченска република

Напоследък Кадиров се появява на публични места с отоци, по време на речите си той често не е в състояние да говори ясно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кадиров е започнал да подготвя свой наследник заради заболяването си, пишат "Проект" и "Новая газета Европа", като се позовават на разследвания.

През цялата 2023 г. медиите упорито говореха за тежкото заболяване на чеченския президент Рамзан Кадиров. Изглежда обаче, че той е успял да реши здравословните си проблеми за известно време.

Според мащабно разследване на изданието "Проект" Кадиров е имал и има проблеми с бъбреците, но ги е решил, поне за известно време. Официално състоянието на Кадиров не се коментира, но изчезванията му от публичното пространство моментално привличат вниманието.

Напоследък Кадиров се появява на публични места с отоци. По време на речите си той често не е в състояние да говори ясно.

На фона на слуховете за болестта му Кадиров е започнал да подготвя свои наследници. Членовете на семейството му заемат всички високи постове в републиката. Кадиров не се притеснява, че някои от тях нямат и 18 години. Журналисти твърдят, че именно болестта е накарала Кадиров да предприеме такива решителни действия.

"Новая газета Европа" на 22 април публикува мащабно разследване за здравето на Кадиров: според журналистите още през 2019 г. той е диагностициран с панкреатична некроза, а след 2022 г. състоянието му започва сериозно да се влошава. В разследването се твърди също, че през 2023 г. руските власти са започнали ПР кампания, за да покажат, че Кадиров е добре.

Кадиров присъства на встъпването в длъжност на президента Владимир Путин на 7 май. Ръководителят на Чеченската република трудно се е изкачвал по стълбите. Помощниците му помогнаха да свали сакото си, пишат медии. Но руската журналистка Маргарита Симонян написа за главата на Чечения в своя канал Telegram: "Здравето му е отлично. Проверих го лично - бицепсите му са твърди като скала".

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания