Отидете към основна версия

9 508 7

Кои са убитите на площада в Украйна?

  • украйна-
  • плодащ-
  • убити
Снимка: БТА/AP

До момента загиналите в безредиците в Киев са 76 души. Кои са тези хора? На колко години са? С какво се занимават? На всички тези въпроси отговори руската преса.

Загиналите са на средна възраст 36 години. Най-младият е 17-годишния Назар Войтович, който е учил в Търговския колеж в град Тернопол, а най-старият е на 65 години – Владимир Кулчицкии.


Давид Кипиани не е единственият, който остави невръстно дете сираче

Сред убитите има хора с най-различни професии – от работници на нефтопровода „Дружба”, през студенти, архитекти, художници, програмисти до учители.

Сред загиналите е и 32-годишния журналист на вестник „Вести” Вячеслав Веремии. Със смъртта на площада в Киев се срещна и Сергей Кемский – експерт в Института за политически и икономически рискове и перспективи. На 29 години загина и младият преподавател по най-нова история на Укарйна в Украинския католически университет Богдан Солчаник. „Богдан беше силно ангажиран както обществено, така и политически”, пишат негови колеги в сайта на университета.

Игор Сардюк на 40 години е застрелян докато е изграждал барикади в близост до Марийнския парк. „Просто го застреляха. Жена му остава без съпруг, дъщеря му – без баща. Ние останахме без брат, а Украйна загуби един от совите синове”, казва пред журналисти приятел на Игор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини