Отидете към основна версия

3 760 140

Руското министерство на отбраната: Нашите ракети унищожиха две пускови установки за "Пейтриът" и радарна станция

  • русия-
  • украйна-
  • искандер-
  • пейтриът-
  • война-
  • ракети

Командирът на военновъздушните сили на Киев Николай Олешчук по-рано заяви, че руските военни са поразили макети на украински системи за противовъздушна отбрана с ракети "Искандер"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските балистични ракети "Искандер" унищожиха две пускови установки за ракетни системи "земя-въздух" "Пейтриът" в Одеска област в Украйна, съобщи в неделя руското министерство на отбраната, цитирано от "Ройтерс".

Нападението е извършено в района на пристанище Южний, се казва в изявление на министерството в приложението за съобщения Telegram, като се добавя, че е била унищожена и радарна станция.

Не е ясно кога е извършена атаката срещу пусковите установки "Пейтриът". Видеоклип, публикуван в Telegram от министерството, показва експлозии на дневна светлина върху необитаема земя близо до бреговата ивица, след приближаване на трудни за идентифициране обекти.

Няма коментар от Украйна.

По-рано в неделя военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че Русия е атакувала Украйна с две балистични ракети "Искандер", но не предоставиха повече подробности.

Командирът на военновъздушните сили на Украйна Николай Олешчук по-рано заяви, че руските военни са поразили макети на украински системи за противовъздушна отбрана с ракети "Искандер".

Олешчук публикува в канала на Военновъздушните сили в Telegram клипове от руски телеграм-канали, подкрепящи войната, в които се твърди, че руската армия е унищожила радарна станция и установка за ПВО Patriot.

"Разбира се, и ние, и противникът имаме загуби на техника и хора. Но нито една от страните не говори за това публично. Ясно е защо! - пише Олешчук.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: