Отидете към основна версия

4 459 49

Виктор Орбан загадъчно обяви: Срещата ми с Владимир Путин беше невероятна, очаквайте още от същото

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • владимир путин-
  • виктор орбан-
  • володимир зеленски

По думите на унгарския премиер пътуването до Москва е било организирано в условията на изключителна секретност

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският министър-председател Виктор Орбан споделя впечатленията си от пътуването си до Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, и обещава още "неочаквани срещи", в интервю за Роже Кьопел, главен редактор на швейцарския уебсайт и седмичника Die Weltwoche.

Виктор Орбан нарича "невероятно", че е разговарял с Путин, "дори само защото можете да си представите какво контролира той".

"Споменавате бойните глави, но има и територия, население и огромните природни ресурси, с които разполагат. Така че това е една истинска империя. Един човек, който контролира истинска империя", заявява Орбан.

По думите му пътуването до Русия е било организирано в условията на изключителна секретност. Орбан допълва, че го е пазил в тайна "толкова дълго, колкото е могъл".

Унгарският премиер отбелязва още, че "подобни неочаквани срещи" може да се състоят и следващата седмица, но не уточни с кого.

Руският президент Владимир Путин прие унгарския министър-председател Виктор Орбан в Кремъл в петък (5 юли) за разговори, включително за Украйна.

На пресконференцията с Путин Орбан заяви, че по време на пътуванията си до Москва и Киев е осъзнал, че позициите на двете страни по въпросите за войната в Украйна са "много далечни".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: