Отидете към основна версия

2 905 127

Обновената автиобиография на Путин

  • владимир путин-
  • автобиография-
  • обновяване-
  • кремъл

Кремъл я актуализира за пръв път от 6 години насам

Снимка: ЕРА/БГНЕС

За първи път от 2018 г. официалният сайт на Кремъл актуализира страницата с биографията на руския президент Владимир Путин. Той включва глави за Световното първенство в Русия, пандемията от коронавирус, приемането на поправки в Конституцията на Руската федерация, специална операция в Украйна и други събития от последните 6 години.

Предишната версия приключи с преизбирането на Путин за нов президентски мандат през 2018 г. След новите избори - 2024 г. - прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че страницата с биографията на президента ще бъде допълнена.

Тази секция на президентския уебсайт включва събития от личния и професионалния живот на държавния глава, неговите спомени за семейството, наставници, обучение и служба, както и ключови етапи от развитието на страната по време на Путин заемане на висши длъжности.

Една от главите в актуализираната биография на Путин се отнася до откриването през 2018 г. на Кримския мост - най-дългият в Русия и Европа. Мостът се превърна „не само в символ на Крим, но и във важен икономически инструмент за неговото развитие“, се отбелязва в биографията на президента.

Висока оценка се дава на Световното първенство по футбол през 2018 г., проведено в Руската федерация, което показа, че спортът не може да „не разделя, да не води до битки и сбивания, а да обединява хората“. Милиони хора - и повече от 633 000 чуждестранни фенове - са променили мнението си за Русия, след като са се запознали с нейната култура и хора, каза Путин, цитиран от Путин.

Секцията за 2020-те години започва с глава за борбата с пандемията от коронавирус и разработването на руската ваксина Sputnik V.

„Русия издържа достойно теста, свързан с пандемията от коронавирус“, се казва в оценката на Путин в биографията.

Особено внимание се обръща на измененията в Конституцията на Руската федерация, одобрени от мнозинството руснаци през 2020 г. Приемането им се характеризира като „едно от най-значимите събития в Русия“, което утвърди върховенството на руското право, защитата на историческата истина и институцията на семейството.

Едно от ключовите събития в биографията на президента на Руската федерация през 2020-те години беше специална военна операция в Украйна. Решението за започването му е взето в съответствие с Хартата на ООН, както се подчертава в биографията.

Целта на специалната операция в Украйна е „да защити хора, които са били подложени на малтретиране и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. и изправяне пред правосъдието на тези, които са "извършили множество кървави престъпления" срещу цивилни, включително руснаци, припомня думите на Путин.

В биографията се говори и за референдумите в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области, в резултат на които четири региона станаха част от Руската федерация. Зад решението на жителите им стои „обща съдба [с Русия] и хилядолетна история“, цитират се думите на президента.

Сега официалната биография на Путин завършва с изборите през 2024 г., на които той беше преизбран за президент с гласовете на 87,28% от руснаците при избирателна активност от 77,49% и подписването на нов майски указ за национално развитие цели до 2030 г.

В един сложен свят, който се променя бързо, ние трябва да бъдем самодостатъчни и конкурентоспособни“, цитира думите на държавния глава. „Нашата държавна и обществено-политическа система трябва да бъде силна и абсолютно стабилна".

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания