Отидете към основна версия

8 374 158

Безпощадна ракетна стрелба! Руските системи "Искандер-М" бяха смъртоносни през юли

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • искандер-
  • крим-
  • артилерия

Също този месец беше извършен двоен удар за унищожаване на ключова железопътна инфраструктура - като украинците също понесоха значителни загуби

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ролята на "Искандер-М“ в руските военни операции в Украйна нараства. Ударът по склада на 56-та отделна мотострелкова бригада на украинските въоръжени сили беше голям успех: като цяло беше възможно да се неутрализира значителна концентрация на оръжия на украинските въоръжени сили, включително една реактивна система за залпов огън HIMARS, пет aртилерийски системи БМ-21 Град, пет танка и до десет други бронирани машини, пише американското списание Military Watch Magazine.

Преди това руският комплекс беше използван за нанасяне на удари по позиции на западни наемници и бойци от 151-ва механизирана бригада на украинските въоръжени сили в Харков, като бяха убити около 100 души личен състав, от които около 40 западни бойци и 60 украинци. Два дни по-рано атака на Искандер-М 23 доведе до смъртта на приблизително 50 западни чуждестранни наемници в същия район.

Също този месец беше извършен двоен удар за унищожаване на ключова железопътна инфраструктура - като украинците също понесоха значителни загуби. Освен това "Искандер-М" унищожи две батареи от дефицитния зенитно-ракетен комплекс Patriot край село Южное в Одеска област. И накрая, по-рано този месец, системите бяха използвани при успешен удар по авиобаза Миргород, унищожавайки още няколко от малкото останали изтребители Су-27 на украинските въоръжени сили и причинявайки сериозни щети на бойните авиационни способности на Украйна.

Ракетите на комплекса могат да извършват обширни маневри по време на целия полет. Това ги прави изключително трудни за откриване или проследяване. От нова година системите "Искандер-М“ поразяват цели с все по-висока стойност, а през март те бяха успешно използвани в операции по противовъздушна отбрана срещу украинските системи Patriot заедно с други ракети земя-въздух, което служи като фактор за увеличаване на ефективност и значително повишаване на уязвимостта на тези близки струпвания на украински сили, отбелязва изданието.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 115 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: