Отидете към основна версия

6 372 80

Изтребител vs. балистична ракета! Украйна вдига във въздуха F-16 срещу руски дозвукови крилати ракети и безпилотни самолети

  • изтребител-
  • ф-16-
  • нато-
  • ракети-
  • русия-
  • украйна

Нито един изтребител в света не е в състояние да свали балистика, но е напълно способен да направи това с дозвуковите крилати ракети и безпилотните самолети

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Малко вероятно е Украйна да е вдигнала изтребители F-16 в небето в хода на атаката с балистични ракети срещу Киев от вечерта на 5 август, обясни военният експерт на изданието Defence Express Иван Киричевски в ефира на телемаратона.

"Както показва практиката, дори системите Patriot може да бръмчат силно. Също така, севернокорейските балистични ракети - въпросът е какъв звук издават, когато се разпадат във въздуха. Случаите на използване на тези ракети са придружени от факта, че няколко от тях се разпаднаха по време на полет. Ето как севернокорейските приятели на Кремъл небрежно сглобяват своите ракети“, подчерта Киричевски.

В същото време той предположи, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) могат да вдигнат западни изтребители в небето, ако Руската федерация използва други видове оръжия за атаките си срещу Киев.

"Руснаците вдигнаха във въздуха Shahed-131/136, както и дозвукови крилати ракети. Нито един изтребител в света не е в състояние да свали балистика, но е напълно способен да направи това с дозвуковите крилати ракети и безпилотните самолети. Ето защо, ако се чуят някакви странни звуци, реактивни самолети, по време на свалянето на дронове на подстъпите към столицата, е напълно възможно да чуем и F-16“, добави Киричевски.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: