Отидете към основна версия

4 260 49

Стратегическа визита! Руският президент Владимир Путин кацна в Азербайджан

  • азербайджан-
  • русия-
  • владимир путин-
  • илхам алиев

В хода на преговорите с азербайджанския си колега Илхам Алиев той ще обсъди състоянието и перспективите на двустранните взаимоотношения, както и въпроси от световния и регионален дневен ред, уточнява ТАСС

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес в Баку за двудневното си държавно посещение в Азербайджан, като бе посрещнат на международното летище в столицата с почетен караул, предаде азербайджанската новинарска агенция АЗЕРТАДЖ, цитирана от БТА.

На аерогарата са се развявали флаговете на двете страни, уточнява агенцията. Путин беше посрещнат от първия вицепремиер на Азербайджан Ягуб Еюбов, заместник-министъра на външните работи на страната Самир Шарифов и от други официални лица, отбелязва АЗЕРТАДЖ.

В хода на преговорите с азербайджанския си колега Илхам Алиев той ще обсъди състоянието и перспективите на двустранните взаимоотношения, както и въпроси от световния и регионален дневен ред, уточнява ТАСС.

Основните официални и работни срещи от програмата на Путин в Азербайджан са планирани за утре. Руският президент по традиция ще посети Алеята на мъчениците и ще положи венец на паметника на националния герой на Азербайджан Гейдар Алиев, посочва ТАСС.

Програмата ще бъде открита с официалната среща на Путин с Илхам Алиев. Церемонията ще бъде в президентския дворец "Загулба" на брега на Каспийско море.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 41 гласа.

Свързани новини