Отидете към основна версия

3 247 59

Пентагонът има много въпроси! Курската операция може да разтегне твърде много силите на украинската армия

  • русия-
  • украйна-
  • курска област-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Американците говорят за риска снабдителните линии на Украйна да бъдат пренапрегнати, а също и за трудността да се удържи окупираната територия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американски служители са "загрижени“, че продължаването на Курската операция може да разтегне твърде много украинските сили, съобщава телевизионният канал NBC News, като се позовава на източници.

"Това със сигурност демонстрира креативността и бойната мощ на украинците. Но когато става въпрос за техните дългосрочни цели, това е нещо, което все още обсъждаме“, подчерта говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър.

Американците говорят за риска снабдителните линии на Украйна да бъдат пренапрегнати. А също и за трудността да се удържи окупираната територия.

"Проблемът е, че изглежда, че украинците ще се консолидират и ще се закрепят. След като направят това и темпото на напредъка им се забави, те ще станат цел. И така, въпросът за тях е колко дълго планират да издържат“, подчертава Матю Савил от Кралския обединен институт за изследвания на отбраната.

Ако Украйна се опита да задържи територия близо до Курск за няколко месеца, "ще бъде трудно дори да я снабди логистично на фона на руски въздушни атаки“.

Според Вашингтон Русия все още не е успяла да организира ефективен отговор на внезапното украинско настъпление и е прехвърлила "незначителна“ част от войските си от Украйна в Курска област. Не е ясно дали Руската федерация ще трябва да изтегли още сили, за да си върне загубената територия.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: