Отидете към основна версия

551 4

Компанията на Доналд Тръмп проучва инвестиции във Виетнамската провинция Хунг Йен

  • доналд тръмп-
  • виетнам-
  • инвестиции-
  • провинция-
  • хунг йен

"Тръмп Организейшън" обсъжда възможности за строителство на хотел, голф игрище и развлекателни съоръжения във Виетнам

Снимка: БГНЕС

"Тръмп Организейшън" (Trump Organization), основната компания на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, проучва възможностите за инвестиции във виетнамската провинция Хунг Йен, предаде "Ройтерс", позовавайки се на изявление на Народния комитет на провинцията, цитирано от БТА.

Представители на компанията, която е част от семейния бизнес на Тръмп, посетиха в понеделник провинцията и се срещнаха с местните власти, за да обсъдят възможностите за инвестиции, се казва в изявлението на комитета след срещата.

Хунг Йен, на 50 километра югоизточно от Ханой, е родният град на виетнамския президент генерал То Лам, а също и промишлен център в Северен Виетнам.

"Провинцията винаги подкрепя инвеститорите, като създава благоприятни административни процедури за чуждестранните инвеститори, за да си сътрудничат и развиват бизнеса си тук", се посочва в изявлението на Народния комитет на Хунг Йен.

Председателят на комитета Тран Куок Ван бе цитиран вчера от държавните медии да казва, че "Тръмп Организейшън" има планове да изгради хотел, голф игрище и няколко развлекателни съоръжения в провинцията.

Базираната в САЩ компания все още не е отговорила на запитването, изпратено по имейл от "Ройтерс" за коментар.

Анализ на "Ройтерс" от миналия месец показва, че бизнесът с голф игрища и курорти е най-големият източник на парични потоци за "Тръмп Организейшън", която обединява стотици други компании, притежавани от бившия американски президент Доналд Тръмп.

Според Виетнамската голф асоциация, в страната с население от 100 милиона души в момента има около 70 голф игрища и 100 000 местни голфъри.

"Приветстваме чуждестранните инвеститори да развиват голф игрища във Виетнам, където броят на играчите на голф нараства бързо благодарение на силния икономически растеж", казва генералният секретар на асоциацията Ву Нгуен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини