Отидете към основна версия

2 846 71

Напрежението в Близкия изток се засилва! САЩ изпращат още няколко хиляди войници

  • израел-
  • ливан-
  • хизбула-
  • близък изток-
  • иран

Решението последва неотдавнашните израелски удари в Ливан и убийството на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала, което беше значителна ескалация във войната в региона

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ изпращат още няколко хиляди допълнителни военни в Близкия изток за засилване на сигурността на региона и за да бъдат подготвени да защитят Израел, ако е необходимо, заяви Пентагонът днес, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Увеличеното присъствие ще дойде под формата на няколко ескадрили изтребители, заяви говорителката на Пентагона Сабрина Синг.

Решението последва неотдавнашните израелски удари в Ливан и убийството на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала, което беше значителна ескалация във войната в Близкия изток.

Допълнителните сили, които САЩ ще изпрати в региона, са ескадрили от бойни самолети Ф-15E Страйк ийгъл, Ф-16, A-10 и Ф-22 и необходимия за тях персонал по поддръжка. При самолетите по принцип има ротация и те заменят ескадрилите там, но сега и досегашните ескадрили и новите ще останат в региона.

Самолетите няма да бъдат предназначени за евакуация, каза Синг. Те ще са там за защита на американските сили, допълни говорителката.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 33 гласа.

Свързани новини