30 Септември, 2024 09:07 3 722 25

Орхан Исмаилов пред ФАКТИ: Дотам го докараха, че Ахмед Доган да стане земеделец!?

  • орхан исмаилов-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски-
  • избори-
  • ердоган

Когато ДПС беше в ръцете на Доган, беше балансьор, когато отиде в ръцете на Пеевски - стана агресор, казва казва председателят на политическа партия „Народна партия свобода и достойнство“

Орхан Исмаилов пред ФАКТИ: Дотам го докараха, че Ахмед Доган да стане земеделец!? - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаме две марки ДПС на изборите. Кой е по-силен… Пред ФАКТИ по темата говори Орхан Исмаилов - председател на политическа партия „Народна партия свобода и достойнство“.

- Г-н Исмаилов, вече сме в предизборна кампания, а социолозите сочат, че и двете крила в ДПС влизат в парламента. ДПС Доган има 7,9%, а ДПС Пеевски 6,1%... Това добро начало ли е?
- Вече ги объркахме. Добро начало за „новото начало“ или за старото минало. И двата варианта не са добри за никого. В крайна сметка, никой няма да излезе победител от това, което се случва в така наречената - вече и аз не мога да кажа в каква държава живеем, след като виждаме, че демокрацията я няма. Истината е, че ние сме в период на завладяната държава. Виждаме как държавните институции действат или бездействат, а знаете, че всяко едно действие или бездействие води до какво ли не...

- Две ДПС-та в парламента. Кой каква роля ще играе?
- Ако се върнем назад във времето, ДПС каква роля играеше в парламента? Когато ДПС беше в ръцете на Доган, беше балансьор, когато отиде в ръцете на Пеевски - стана агресор. Защо се връщам назад във времето… Защото този процес в ДПС, който наблюдаваме в момента, сме го предсказали още 2012 година. Още тогава назовахме точно проблемите, какви са точните наименования, но нямаше кой да ни чуе. Ето сега дойде моментът, когато това се случи и вече всички хора виждат какво е и е било ДПС. Никой не печели от това нещо - нито държавата, нито обществото, нито който и да било. Сега виждаме каква е била реалността и истината за ДПС. Това отдавна сме го установили, диференцирали сме диагнозата, казали сме какво да се направи, но никой не ни чуваше.

- Чухме вече Делян Пеевски да казва, че Ахмед Доган е отцепник, че е напуснал ДПС. Как звучи само…
- Вижте, за съжаление, дотам го докараха, че Ахмед Доган да стане земеделец!? Да, хората около Доган имаха и други алтернативни варианти, но по един или друг начин се притесняват дори и от нас, защото ние имахме възможност да водим тази битка заедно. В крайна сметка, всеки има право на избор.

- А някакви разговори с вас водени ли са от кръга на ДПС около Ахмед Доган да участвате заедно?
- С мен разговори в тази насока не са водени, защото и няма как да бъдат водени. Ние - в „Народна партия свобода и достойнство“, имаме Изпълнителен съвет, а и в нашия Устав имаме ясно записани правила, които не позволяват хора от Държавна сигурност и тем подобни да заемат такива важни позиции.

- Чухме вече и стряскащите думи „Възродителен процес“. Защо се вадят сега… Какво се цели с тях?
- За съжаление, истината е такава, че ДПС под ръководството на Доган за тези години нищо не можа да направи по този въпрос. Иначе Пеевски е добър стратег, има добър пиар и това е доказано във времето. „Възродителният процес“ е кауза, на база която навремето ДПС се е създало. Сага Пеевски иска да каже, че това, което им е обещано на хората, не е направено толкова години, а сега той ще го направи. Въпреки че след толкова години вече кой е жив, кой го няма и т.н. Но знаете - когато идват избори, винаги се вадят неща отвсякъде и по всякакъв начин само и само да се привлече вниманието на хората.

- Не е ли зараснала тази стара рана. За по-възрастните привърженици на ДПС тези думи имат значение, но за по-младите…
- Вижте, „Възродителният процес“ не означава само смяна на имената на хората от един етнос. В момента, сега пак имаме един процес, защото виждаме как държавните институции действат по различно време, по различен начин, в различни моменти.

Сега процесът се нарича дълбока и завладяна държава.

Погледнете държавните институции как работят, как се използват, как се командват. Аз това забелязвам отстрани. Държавната машина се хвърля в точно определен момент, срещу точно определени хора, на точното място. Това за мен е по-притеснително. Това за мен е по-лошо от един Възродителен процес - когато държавата не функционира, а демокрацията е застрашена. Виждаме как се завземат бизнеси, имущество, разбиват се съдби на семейства, на хора… Ето това е по-притеснителното.

- В момента имате ли представа какво се случва с привържениците на ДПС по места. Има ли някой от двата лагера в ДПС – на Доган или Пеевски, превес?
- Това, което чувам и виждам, е свързано с хората на позиции, където се владее корпоративният вот по общини и области. Там хората са при по-силния - при Пеевски. Докато обикновеният човек, автентичното ДПС е по-скоро близо до Доган.

- Вотът вътре в България може да се прогнозира, защото има социология, но от Турция какво да очакваме?
- Нямам конкретна информация и ми е трудно да говоря в момента, защото все още не съм чул да има някакви послания. Доколкото виждам се провежда един неутралитет от страна на Турция.

- Какви са възможностите на Ердоган да се намеси?
- По-скоро няма да е ясно. Ердоган не е от вчера против Доган. Той се опита да го свали по друг начин – през ДОСТ, но тогава българската държава беше против. Сега имаме едно мълчание от страна на Ердоган, а това също означава много. Щом досега е нямало послания, мисля и че няма да има. Ще трябва да изчакаме да видим какво ще се случи на изборите.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    27 16 Отговор
    Ахмед Доган е абсолютен лъжец. Опитът му във видеото да се "покае" за своите дела и Пеевски е просто отвратителен. Той на практика се подиграва със слушателите.

    Коментиран от #9

  • 2 К.О.Т.арАК 🐱

    20 8 Отговор
    Доган се докара ДОТАМ-че му взеха партията и къщата!!!Шиши ще загуби , но изводите оставям на вас
  • 3 Орхангази

    16 2 Отговор
    Кой всъщност и председател на тая партия? Касим Дал или Корман Исмаилов. Абе чоджум зад тебе има няма идна талига хора…
  • 4 нннн

    39 0 Отговор
    Ами, Доган си е животновъд. Я какво пpaсе отгледа и yгoи!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Друго

    20 3 Отговор
    си е да си хидроинженер.

    Коментиран от #8

  • 7 С колко пари

    14 1 Отговор
    те надежда Шебека бе карабино?
  • 8 Съвсем друго е

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "Друго":

    да си в Магнитски и козяк да те използува чрез компроментацията

    Коментиран от #10

  • 9 Вале Пика

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Коментара ти е, като на тотално изкукал слушател.
  • 10 !!!?

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "Съвсем друго е":

    България е заложник на Магнитски, Митрофановски и Мутренски ОПГ !
    !!!?

    Коментиран от #14

  • 11 Този, който

    11 4 Отговор
    Се обръща срещу “ баща си”, който му е дал възможност да цоца от гърдата на ДПС и сега се обръща срещу него, заминава в политическия ров, гол и безимен!
    “ Колдака” си е копилдак!
  • 12 Дъпъсъ - неочакван край

    13 2 Отговор
    За да не влязат в затвора, ще станат всякакви. И либерали евроатлантици, лордове батмани, консерватори, сексуалдемократи, свободни радикали, леви, десни, местни и какви ли още не.
  • 13 Орхан Мурад

    2 0 Отговор
    Атаката на котарака е до Плевнята
  • 14 Заложник е

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    защото е окупирана с 5 бази на САЩ които робите издържат.
    Роците посочи на пода в цеха Оризари, когато каторжниците влязоха тежко въоръжени.
    Ролите пратиха 6 г.напред 8 самолета за милиарди вместо дахкепят Грипен като Словения и Хърватска.Но там няма толкова демократични рушветчии

    Коментиран от #17

  • 15 Когато.....

    6 1 Отговор
    Когато..... Глава действа със Заблуди....

    Се стига До там!

    За Чия Свобода и Чии Права става Въпрос!

    Във Всеки случай епицентъра не са редовите хора от Мюсулманкото вероизповедание.

    Те проста са Едни от Потърпевшите!
  • 16 Леле -леле !

    9 0 Отговор
    Турските тайни служби , Ердоган и любимците им у нас - „Народна партия свобода и достойнство“ на Орхан Исмаилов . Докъде ни докара натото ! Сами да каним турските агенти на избори !
  • 17 !!!?

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Заложник е":

    "Заложник е
    защото е окупирана от 5 бази на САЩ"...около които се чува само руска реч на руски заселници !

    Коментиран от #20

  • 18 Само питам

    7 0 Отговор
    Турска колония ли сме ? В съседна статия е обяснено , че Германия започва да изсеква турци , а в България се борят да стават ... законодатели ?!

    Коментиран от #21

  • 19 Нови манипулации

    6 0 Отговор
    Дайте един ФЕС на Калин Стоянов и онова еничарско име Корман Смайлов.
  • 20 Боруна Лом

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    ТОВА СА УКРИ,БЕ ТРЕТОПОЛОВ!
  • 21 Питам само?

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Какво е "изсеква"?
  • 22 Отвратен

    6 1 Отговор
    Шиши и Боко се конкурират кой ще купи повече гласове и после ще се хвалят как били "първи" на изборите и са незаобиколим фактор.
  • 23 Хамзи

    3 0 Отговор
    Ми що заменки ,що документи че са наследствени гори ,ниви и фирмите му в земеделието. Що да не е и земеделец ? Човека е и хидро инженер с милиони хонорари в тази сфера , а даже и електричество може да си отглежда там щото е и по това спец. Учил човека под зоркото око на партията майка . Той реже баницата и малко повечко отряза на едно угоено , ама ножа къде е сега не се знае точно. Когато се разцелуват другата година с ДП и си "Простят " след като са замели всички следи за кражби -разпродажби и изнесли всичко злато и пари ,ще стане ясно . Остават си пак "трета " сила готова за всякакви подкупи и далавери с власт ,но старото се прикрива . Те са специалисти по "фирменните " партийни дела. Да му мислят хората . Тея са се оправили за поколения на пред. Зора им е само как да скрият досегашното крадено и заграбвано. То , не че някой за сега много се опитва да го хване всичкото ,ама от съдебна система пощипват квото им подхвърлят и явно има нишан ,че ще искат още . И там както и у политиците наяждане няма.
  • 24 ИНЖ1

    6 0 Отговор
    Да хваща мотиката и да отива в Дръндар да си копа нивата!!! Поредната безлична московска "марионетка"!!!
    И без АД ще се завърти Земята!!!!
  • 25 ГОЛЕМИ ГЪБИ

    0 0 Отговор
    те всите са преметачи само и само да са отгоре и печеливши че най печелившият бизнес бил да си депутат ми каза една жена на пазара