Отидете към основна версия

2 421 82

Израел призова света: Иран е империя на злото, спрете ги!

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • иран-
  • хизбула-
  • хамас-
  • ицхак херцог

Президентът Ицхак Херцог призова международната общност да постигне спокойствие в региона

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Израел призова международната общност да постигне спокойствие в региона, като спре Иран, съобщава "Таймс ъф Израел".

"Изправени сме пред предизвикателства, произтичащи от империята на злото Техеран, и затова се борим", изтъкна Ицхак Херцог при получаването на акредитивните писма на новите посланици на Швеция, Словакия, Белгия, Швейцария и Папуа Нова Гвинея.

Той посочи, че войските на израелските отбранителни сили са в Ливан, "за да променят уравнението и да дадат възможност за по-добър живот, преди всичко за израелските граждани на границата, така че да им позволят да се върнат по домовете си".

"И второ, разбира се, смятам, че има възможност за народа на Ливан да има по-добро бъдеще без потисничеството на "Хизбула", продължи той. "И най-важното е, че се призовава международната общност да бъде изключително проактивна в блокирането на стремежите на Иран да дестабилизира региона и да даде възможност за по-добро бъдеще за него".

Херцог призова международната общност "да въведе спокойствие на нашата граница с Ливан, за да позволи на нашите граждани да се върнат по домовете си, да донесе по-добро бъдеще за народа на Ливан и да върне нашите заложници обратно у дома. И това е нашият призив към международната общност".

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 61 гласа.

Свързани новини