Отидете към основна версия

1 038 50

Лекарят на Харис: Здравето й е отлично, не пуши, пие рядко и спазва диета

  • камала харис-
  • здраве

59-годишната кандидатка за водещия пост в САЩ  е била подложена на имунотерапия, която й е позволила да преодолее симптомите на сезонните алергии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лекарят на Камала Харис потвърди, че тя е в отлично здраве месец преди изборите и ще може да изпълнява задълженията на държавен глава, предаде ТАСС.

„Вицепрезидентът Харис остава в отлично здраве. Тя притежава физическата и психическа издръжливост, необходима за изпълнение на задълженията на президент“, се посочва в медицинския доклад, изготвен от лекаря на Харис Джошуа Симънс.

Той отбеляза, че последният пълен медицински преглед на Харис, извършен през април 2024 г., не е разкрил никакви аномалии и всички ключови здравни показатели са били нормални. Той подчерта, че политикът се придържа към „здравословен, активен начин на живот, въпреки натоварения си график“, а също така следва „много здравословна диета“, рядко пие алкохол и не пуши.

Докторът каза, че през последните три години тя е била подложена на алерген-специфична имунотерапия, която ѝ е позволила да преодолее симптомите на сезонните алергии.

59-годишната Харис за първи път публикува данни за здравето си. По-рано американските медии отбелязаха, че вицепрезидентът, който редовно се подлага на медицински прегледи в Белия дом, никога не е публикувал информация за здравословното си състояние.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.

Свързани новини