Отидете към основна версия

1 214 33

Доналд Тръмп не се отказва: Мигрантите ядат домашните любимци на своите съседи

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • камала харис-
  • мигранти-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия

Министерството на външните работи на Германия се подигра през септември с невярното твърдение на републиканския кандидат за имигранти, които ядат домашни любимци

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент Доналд Тръмп повтори в сряда твърдението си, че хаитянските мигранти в Спрингфийлд, Охайо, ядат домашните любимци на своите съседи, въпреки че това беше отхвърлено от местни и щатски лидери от двете партии, съобщава CNN.

Попитан дали наистина вярва на историята в Спрингфийлд, Тръмп настоя, че само "повтаря това, което се съобщава", без да споделя източниците.

Бившият президент също така - отново без никакви доказателства - каза, че мигрантската общност "яде и други неща, които не би трябвало да яде".

Говорител на град Спрингфийлд заяви, че "няма сигнали за такива хора в рамките на имигрантската общност".

Министерството на външните работи на Германия се подигра през септември с невярното твърдение на републиканския кандидат за имигранти, които ядат домашни любимци.

В дебата с вицепрезидента на Демократическата партия Камала Харис Тръмп настоя, че множество мигранти от Хаити в Спрингфийлд, Охайо, крадат домашни любимци на жителите, или залавят диви животни от парковете за храна.

Харис многократно е критикувала Тръмп за твърденията за хаитяните.

Тръмп каза, че хаитянскитемигранти, въпреки техния защитен статут съгласно федералния закон, са "нелегални имигранти, що се отнася до мен", като каза, че ще отмени статута им и ще ги депортира, ако спечели нов мандат през ноември.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини