Отидете към основна версия

3 104 55

Битката за Белия дом! Камала Харис сменя курса на Джо Байдън, ако спечели изборите

  • демократическа партия-
  • републиканска партия-
  • камала харис-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Доналд Тръмп отказа нов дебат с Харис, което също даде повод за критики от щаба на демократите - че той е нестабилен, както и че не иска да дебатира с включен микрофон

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът и кандидат на демократите за президент на САЩ Камала Харис се дистанцира от президента Джо Байдън, в 30-минутно интервю за Fox News.

След многократно притискане от страна на водещия за това как точно нейната администрация ще се различава от тази на Байдън, Харис заяви неясно: "Моето президентство няма да бъде продължение на това на Джо Байдън".

Но не даде подробности в многобройните последващи въпроси.

Харис бе попитана за разяснение кое нарича "нов път напред", след като "е действащ вицепрезидент повече от 3 години" и ако Съединените щати са на грешен път в момента, от това следва оценка и за нейното управление.

Според Харис "обръщането на нова страница" би означавало скъсване с разделителната политика на опонента ѝ, бившия президент Доналд Тръмп.

Тя избягва конкретика в отговорите си.

Към края на интервюто Харис бе попитана и кога за първи път е забелязала, че умствените способности на Джо Байдън са намалени - което доведе и до неговото оттегляне от напреварата в нейна полза.

Харис отговори: "Името на Доналд Тръмп е в бюлетината."

По-рано този месец тя оповести заключенията на лекаря си относно здравословното си състояние - което самият Тръмп отказва да прави редовно.

Харис оповести икономическата си програма, за което бе критикувана от Джей Ди Ванс, кандидат на републиканците за вицепрезидент.

"Ако Камала Харис има такива страхотни планове как да реши проблемите на средната класа, тя би трябвало да ги направи сега, а не когато иска повишение, а на работното място, което американският народ ѝ даде преди три години и половина", каза Ванс.

Той изтъкна, че по време на нейния мандат разходите за храна са се увеличили с 25%, а разходите за жилища - с 60%.

Тръмп отказа нов дебат с Харис, което също даде повод за критики от щаба на демократите - че той е нестабилен, както и че не иска да дебатира с включен микрофон.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.

Свързани новини